När solen skiner, stöd den som har det svårare…

När solen skiner, stöd den som har det svårare…

av -
816
Bland annat forskningen om bröstcancer...

Nästan 10 grader varmt, och solen lyser härligt över Ljugarn denna eftermiddag!

Vad det gör, med lite strålar i ansiktet – bara att tanka på! Bara för det, tog Vince & jag vägen hem längs stranden. Folktomt och en stor kontrast till sommarlivet här, men nog går det att föreställa sig samma strand betydligt varmare…

Stranden i sol
Stranden i sol
Fler som blev glada av solen!..
Fler som blev glada av solen!..

Det finns inte särskilt mycket skog här vid kusten, om du frågar en med norrlandsblod som jag hihi, men lite ändå så vi hade ”skogspromenad” och letade de finaste kottarna, och jag fick en föreläsning om färgnyanser hos barr (!) av min 4-åring – något jag inte direkt går och tänker på, så där… Härligt och nyttigt att se omgivningen med hans ögon en stund, och ha tid att kolla in barr :-)

Lite skog finns det ändå...
Lite skog finns det ändå…

En fantastisk kontrast, då vi jobbar för fullt med lanseringen av När äppelträden blommar!

Att starta bokförlag innebar för mig att lära det mesta från grunden, och då är det extra kul att få små kvitton på att det vi gör ”funkar”. När Expressen ringde upp vår författare igår, blir man ju extra glad! Sedan jag startade förra året, har vi synts & hörts här på ön, men ju fler som blir intresserade av våra böcker, desto roligare. Jag tycker ju faktiskt, att de är så otroligt bra, oavsett hur många gånger jag har läst dem, och kommer läsa om dem!

Flera i släkt/vänkretsen har detta år drabbats av svåra, livshotande sjukdomar, och det går inte att föreställa sig fullt ut hur det känns för den som drabbas och anhöriga. Det finns många insamlingar att stödja, även om man inte kan ge de stora summorna.

Bland annat forskningen om bröstcancer...
Bland annat forskningen om bröstcancer…

Trots att det kan kännas omöjligt ibland, finns det många som kämpar, och kämpar, för att de själva och deras anhöriga ska få ett så fint liv tillsammans som möjligt. Letar man efter ljuspunkter, och det kan behövas både när höstmörkret blir mer och mer permanent, och fler och fler drabbas av nedstämdhet, så fick jag tipset att söka i det lilla!

Har du oro för någon nära dig, sorg, eller faktiskt bara inte känner dig så där lycklig som du själv tycker att du ”borde” vara, när allt ”på pappret” är så rätt men det ändå skaver  inuti, på något sätt?

Leta då efter små tecken på att allt i tillvaron ändå strävar mot det bättre – det är nog ingen slump att ”mot alla odds”-historier berör de flesta av oss så mycket.

Känn, var sätter jag mina fötter? Är det mjukt eller hårt där jag står? Om du håller något i handen just nu, hur känns föremålet? Skrovligt, glatt, varmt, kallt?.. Och så landa där, för någon minut.

Liten eftersläntrare, mot alla odds i kylan!
Liten eftersläntrare, mot alla odds i kylan!

Och är det inte du, utan någon närstående som inte mår så bra som du önskar, försök bara finnas där. När jag haft svåra perioder i livet, har ett pipande sms från en vän, kravlöst och som bara säger ”hej, jag tänker på dig, snart har vi så där mysigt/roligt när vi ses igen”, ja då spelar det ingen roll om man bor 50 mil ifrån varandra, och den där nästa träffen sker om ett halvår eller så…

Ta hand om dig idag!

kram Lina

Lina de Gysser
Retoriker, doktorand i retorik vid Uppsala universitet, utbildad journalist och förläggare på det egna förlaget Leander Publishing. Ö-bo på Gotland sedan 2010 med familj & hus vid östkustens strand. Skriver i en ständig pendlingsrörelse mellan ö och fastlandet gärna tankar om retorik, kommunikation, inspiration, entreprenörskap, litteratur och design.

Liknande artiklar

934

991

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar