Lär dig älska din kropp!

Lär dig älska din kropp!

av -
1437
Sabina, med attityden "I'm not an Angel" och så snygg! (Bilden lånad från Sabinas Facebook)

Jag fortsätter att reflektera vidare på mina intressanta möten med färgstarka personer i NY. Igen via vänner träffade jag på Sabina. Sabina jobbar som modell och har gjort det sedan 4 års ålder. Ni kanske känner igen henne från Top Model Sverige eller som H&M reklamansikte för ett par år sedan. Vi gick på yoga en dag när jag var i NY och pratade lite om industrin jag jobbar i och den hon jobbar i. Jag älskar att hon är stolt över sin kurviga kropp nu och att hennes beslut att lära sig att acceptera sig själv som hon är och att säga kunna ”I’m not an Angel…” (Kampanjen som utmanar Victoria Secret Angel kampanj ”I’m an Angel”, där alla modellerna är super smala).

Kampanjen som väckt mycket medialt intresse i USA
Kampanjen som väckt mycket medialt intresse i USA

Sabina jobbade som vanlig modell under ett par år och hade alltid problem med hennes vikt, kämpade mot kilona som ansågs vara ”överflödiga” inom modellbranschen och stora delar av hennes liv gick ut på att ha ångest över vad hon åt och till slut kretsade allt kring mat. Hon testade olika PT:s och blev till och åkte till och med på ett bootcamp läger i Kambodja för att kunna hantera sin vikt och för att hitta en mera hållbar hälsosam livstil med träning istället för att inte försaka nå sin idealvikt via självsvält. Men det visade sig vara svårt, men Sabinas ursprung och gener att nå idealvikten även via träning.

 

Sabin som "normal modell"
Sabina som ”normal modell” i modellbranschen

 

Så hon bestämde dig för att göra en helomvändning istället, typ som att funkar inte plan A, så kör jag plan B…. och på köpet få ett liv utan att allting kretsade kring vad hon stoppade i sig. Hon gick från att vara ”vanlig” (läs oftast undernärd i mina ögon) till att jobba som ”Plus Size Model”. Hon är en str 42-44 nu och jobben rullar på som aldrig förr. Hon äter vad hon vill och tränar ett par dagar i veckan och mår mycket bättre i sig själv nu än hon gjorde då hon klassades som ”vanlig modell”.

Jag älskade att höra detta och hennes stolthet över sin kropp nu här precis som den är, då jag vet att det finns så många omkring mig inklusive mig själv som går runt och plågas dagligen av tankar om våra kroppar och om vi borde ta den där glassen nu, det är ju faktiskt beach 2015 snart…

Härlig, glad och exotiskt svenska som bor i NY för tillfället, men har världen som arbetsfält, jag hoppas att jag får möjlighet att hänga lite mera med Sabina snart, så hon kan sprida sitt ”tänk” om det här med vikthetsen och att man skall må bra i första hand!

Tidningen Glamour publicerade nyss en online artikel (på engelska) om hur de så kallades ”Plus Modellerna tar över”, jag älskar att de sprider budskapet via stora media kanaler som tidningar är!

Även tidningen Sports Illustrated har första gången en ”plus size modell” i deras Swimsuit edition för första gången, nämligen Robyn Lawley. När man ser bilderna på henne kan vi vanliga människor relatera mera än när vi ser modeller som är så smala att man undrar om de går sönder om man skulle skaka hand med dem…Naturligt rocks!

Var stolt över din kropp som Sabina är på bilden!
Var stolt över din kropp som Sabina är på bilden!

 

Natalia Folbrycht
Svensk-polska, bosatt i underbara Prag. Jag drivs av utmaningar & galna upptåg. Händer det inget, så ser jag till att det gör det! Före detta Elitfotbollspelare som alltid haft ett intresse för att göra affärer & upptäcka världen!

Liknande artiklar

978

1041

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar