Tack för igår Roxette!

Jag är nyss hemkommen från Roxettes konsert här i Prag ikväll, O2 Arena hade förvandlats från isrink (HockeyVM) till en kokande konsert. Är tvungen att skriva av mig lite, många känslor på en och samma gång just nu…Först och främst är det första en dundrade glädje i mig och hela arenan när jag hör Sleeping in my car, Nanananananananananana…She’s got the look!, Come and join the Joyride, Every time you I see you oh I try to hide away…I’m fading like a flower…I’m gonne get dressed for succes…Det tar aldrig slut, hitsen bara radas upp! Igen är jag en stolt svenska i Prag som sjunger till alla texterna och jublar lite extra när Per pratar om att de är från Sverige på scenen:) Både Pers och Maries röster är unika och tillsammans en magisk kombination mellan dem på scen!

Jag själv stod framför spegeln precis som många andra när jag var ca 10 år (de slog igenom cirka 1991 & har sålt 75 Miljoner Album världen över) och mimade till dem och de är förbannat lika bra nu som då!

roxette

Roxette 2

 

Hela arenan kokade och jag hade räknat ut vilka låtar som var kvar när de gick av och tackade för sig. Det var ”Listen to my heart” och sedan ”The look”, så jag inväntade dem att komma på igen, för att få den sista kicken innan jag lämnade arenan…men…under konserten satt Marie ned hela tiden på en stol, benen ryckte på henne det såg jag. När hon skulle av scen hade hon både krycka och ledsagare. Det var med ledsen ögon jag gick därifrån faktiskt och många tankar som flög runt i huvudet på mig, när musiken slocknade och applåderna dånade, jag hade gåshud…

De gjorde en strålande konsert och det finns inget som får mig på så bra humör som just musik live, men…Marie Fredriksson såg svag ut på scen även om hon strålade och lyckan gick inte att miste om att hon var fylld av glädje av att höra folkets applåder och jubel. Marie drabbades av en hjärntumör för ca 13 år sedan och det har satt sina spå, det ser man tydligt. Då när det inträffade så sade läkarna att hon hade ett år kvar att leva…

Marie Rocks!
Marie Rocks!

Ännu en gång får jag mig ett hårt slag i huvudet som en påminnelse om att hälsan är det viktigaste, utan den i behåll så spelar inget annat någon roll. Marie var mitt inne i livet och hade massa kul projekt på gång, när hon föll ihopa och slog i huvudet i badrummet och sedan har det varit en lång resa tillbaka. Både tal och minnet försvann av cancern. Hon var otroligt stark och hade sin familjs stöd och kom tillbaka så gott det gick. Hon berättar i en intervju att hon skrev låten ”Second chance” efter sjukdomen, för att hon just kände så, att hon just hade fått en andra chans. Marie berättar också i en dokumentär ”en andra Chans” som SVT gjorde för ett par år sedan om hennes man Mickes stöd genom hela resan, hon kunde inte förstå hur han gjort det så bra som har gjort det och att detta gave henne styrka att fortsätta kämpa. Att hon med Roxette tagit sig till Prag för en spelning är fantastiskt och de var så bra!

Och jag är tacksam att jag fick mig ännu en gång en tankeställare under och efter konserten att vara tacksam för att vara glad för att vi har hälsan i behåll. Det kvittar hur många materialistiska prylar du har och hur många miljoner det finns är på kontot, så spelar det ingen roll om vi inte är friska och om vi inte har nära och kära vid vår sida som finns där. Vi glömmer detta, JAG glömmer detta och du glömmer säkert att när du vaknar bara vara tacksam för att du kan gå upp ur sängen och faktiskt se fram emot ännu en ny dag. Imorgon skall jag vakna och vara tacksam, tacksam för så mycket som jag har så som just att vara frisk och detta tar vi för givet många gånger!

Att få vara frisk och hälsosam, glöm inte att det går före allt här i livet! 

Natalia Folbrycht
Svensk-polska, bosatt i underbara Prag. Jag drivs av utmaningar & galna upptåg. Händer det inget, så ser jag till att det gör det! Före detta Elitfotbollspelare som alltid haft ett intresse för att göra affärer & upptäcka världen!

Liknande artiklar

1027

1105

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar