Vad blir din nya hobby?

Vad blir din nya hobby?

av -
1337
Solbergabadet i Visby
Solbergabadet i Visby
Solbergabadet i Visby

imageSolberga2

Ja, blött blev det mer för vissa av oss igår! Ylva simtränar i Visby, lille Vince & jag satt i den varma simhallen och tittade på. Han blev dock så sugen på att kasta sig i själv att han började slita av sig tröjan..! Då var det dags att gå ut i höstluften ett tag och springa av sig vid en lekplats nära muren!

Jag blir imponerad av de som är beredd att nöta alla dessa timmar, för sitt intresse, sport, eller hobby – önskar att också mina barn hittar något intresse de verkligen tycker om och vill lägga tid på. För det är en del som konkurrerar nu, minst sagt – minsta pling i mobilen så känns det som om man ”tappar” dem…

Eller är det vi, som är vuxna nu och inte vuxit upp med vare sig mobiler, sms eller youtube som är sådär lättsplittrade? Och sedan överför vi våra egna, ofokuserade stressupplevelser på dem, som kan hantera det betydligt smidigare? Ja, har försökt läsa på om detta men budskapen är minst sagt tvetydiga! Från att vara fullkomligt skadligt och knappt tv:n bör behållas hemma, till teorier om att dataspel främjar visuellt tänkande och absolut inte är farligt, på något sätt… Nej, med fyra barn hemma låter vi det sunda förnuftet råda :-) Så det är maxgräns 30 min på tv för 4-åringen och max 30 minuter mobilspel för skolbarnen hos oss.

Nej, hur vore det med en ny hobby, egentligen? Om du tog upp en ny hobby, vad skulle det vara?

Kram Lina

 

Lina de Gysser
Retoriker, doktorand i retorik vid Uppsala universitet, utbildad journalist och förläggare på det egna förlaget Leander Publishing. Ö-bo på Gotland sedan 2010 med familj & hus vid östkustens strand. Skriver i en ständig pendlingsrörelse mellan ö och fastlandet gärna tankar om retorik, kommunikation, inspiration, entreprenörskap, litteratur och design.

Liknande artiklar

917

963

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar