Välj huvudstad att äta i!..

Välj huvudstad att äta i!..

av -
1074
Och damrummet såg ut som tågkupe'er...

I Uppsala har man gjort om det gamla järnvägsstationshuset till restaurang. Temat är 3 olika huvudstäder, café i Rom, pub i London och a la carte i Paris! Det var första gången jag var där ikväll, men har fått många tips om mysig miljö & god mat så lite nyfiken var jag allt :-)

 

Stationen i Uppsala (lånat från hemsidan)
Stationen i Uppsala (lånat från hemsidan)

Min 14-åring och jag tog plats i Rom, och det var klart den mysigaste platsen! Vi var hungriga och tog båda en vegetarisk grillsmörgås, Giardiniere panini, med soltorkade tomater, fårost, zucchini och ruccola. Med sallad var det en rejäl tallrik så vi blev verkligen lagom mätta.

Mysigt i café Rom
Mysigt i café Rom

 

Det hindrade dock inte från att avrunda med en tiramisu, supergod!

Tiramisu & cappucino
Tiramisu & cappucino

 

Något jag blev alldeles sugen på att ha hemma, var alla fina lampor!

svårt att fota, de satt högt upp i taket, men du kanske ser lite vad jag menar?.. Mysiga lampkupor, frågan är bara var man klämmer in en sådan jättelampa hemma?!

Maffig taklampa
Maffig taklampa

 

Och damrummet såg ut som tågkupe'er...
Och damrummet såg ut som tågkupe’er…

 

helt klart värt ett besök om du har vägarna förbi Uppsala!

kram Lina

Lina de Gysser
Retoriker, doktorand i retorik vid Uppsala universitet, utbildad journalist och förläggare på det egna förlaget Leander Publishing. Ö-bo på Gotland sedan 2010 med familj & hus vid östkustens strand. Skriver i en ständig pendlingsrörelse mellan ö och fastlandet gärna tankar om retorik, kommunikation, inspiration, entreprenörskap, litteratur och design.

Liknande artiklar

1973

917

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar