Vågar du gå utanför din Comfort Zone?

Vågar du gå utanför din Comfort Zone?

av -
1726

När man som svensk hamnar i ett nytt land, med nytt jobb och utan några egentliga kontakter så är det viktigt att i tidigt skede ta tjuren vid hornen och skapa sina egna chanser. Röra sig i miljöer där man i vanliga fall kanske skulle känna sig osäker. Man måste helt enkelt lämna sin ”comfort zone”. Gör man inte det kommer man aldrig möta nya intressanta människor och skapa sig nya möjligheter.

Det här var iallafall mina tankar när jag flyttade till Prag, och jag kan meddela er att det var lättare sagt än gjort. Jag hade en bekant från Sverige som även han bodde där och innan jag visste ordet av så insåg jag att vi stod bara vi och konverserade på svenska i ett hörn på varenda tillställning vi gick på. Inga nya vänner, inga nya affärskontakter och ingen förståelse eller kunskap kring det nya språk och den kultur som fanns kring mig.

En dag tog jag steget, bjöd in mig själv på ett event på en ambassad, bad min vän avstå (han såg ut som ett frågetecken), och gick dit helt själv med målsättningen att knyta nya kontakter. Därför blev besvikelsen extra stor när jag traskade hemåt och insåg att jag bara stått i ett hörn hela kvällen och stirrat ner i min telefon. Även nästa event besökte jag själv och den här gången hade jag satt som regel för att inte titta på telefonen en endaste gång innan jag knutit kontakt med minst en ny person. Succé! Följande events blev bättre och bättre, och de jag inte blev inbjuden till såg jag helt enkelt till att bjuda in mig själv på. Vill man skapa nya möjligheter och relationer måste man vara proaktiv. Det är ingen som kommer att komma och knacka på din dörr…

Idag, tre år senare, har jag en berikande och stimulerande umgängeskrets bestående av utlandssvenskar, lokala entreprenörer, diplomater, modefolk och inte minst alla mina träningsgalna gelikar. För att inte nämna alla ovärderliga affärsrelationer som byggts.

Så, för att ta sig någonstans och uppleva något nytt måste man ta sig ur den bekväma vardag man byggt upp. Våga ta dig ur din Comfort Zone och be inte om ursäkt för dig själv.

 

Liknande artiklar

2082

951

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar