Uppsalas finaste konditori?

Uppsalas finaste konditori?

av -
794
närbild på godsakerna!..

Idag har varit 24 timmar på fastlandet! Galet men roligt, som vanligt :-)

Möte om en populärvetenskaplig bok, möte om universitetsstipendier (kul att det finns och så många studenter som söker!) och en hel del spring i korridorerna… Tänker mig oftast en stillsam dag vid skrivbordet när jag åker upp till Uppsala, men så blir det sällan – mycket roligare! :-)

Sista mötet för dagen var iaf på ett av stadens anrika caféer, konditori Güntherska, som fanns redan när jag var liten. Nu har det blivit större, härligt inrett med kristallkronor i taken och flera rum där man kan sitta avskilt eller många. Dessertdisken var minst sagt överväldigande!.. Vad sägs om ”konditori-tapas”? Välj flera små sötsaker, perfekt när man inte kan bestämma sig :-) Trots allt, slutade det med en kardemummabulle, men oj! Vilken bulle sedan… Rekommenderas, både för miljön nere vid Fyrisån och för de goda smakerna!

Guntherska1

närbild på godsakerna!..
närbild på godsakerna!..
Konditoriet vid Fyrisån
Konditoriet vid Fyrisån (bild lånad från Güntherskas hemsida)

 

Nöjd rullade jag vidare mot Nynäshamn och färjan hem, efter det!..

kram L

 

Lina de Gysser
Retoriker, doktorand i retorik vid Uppsala universitet, utbildad journalist och förläggare på det egna förlaget Leander Publishing. Ö-bo på Gotland sedan 2010 med familj & hus vid östkustens strand. Skriver i en ständig pendlingsrörelse mellan ö och fastlandet gärna tankar om retorik, kommunikation, inspiration, entreprenörskap, litteratur och design.

Liknande artiklar

1973

917

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar