Roma i novembermörkret!

Roma i novembermörkret!

av -
788
Roma kungsgård vackert upplyst

Hej!

Helgen var som vanligt ett sammelsurium av aktiviteter!

Fotbollsträningar, huspyssel, bokjobb mm mm – söndagen var en dag på språng från frukost till läggdags! Startade med att heja på Ylva som för första gången hoppade från 5:an i simhallen, fyra gånger till på köpet!.. Hade jag aldrig vågat som 9-åring, och knappast nu heller :-) Sedan en snabb Visbylunch och vidare till Gute fotbollsklubb, där Ante 8 år spelar – igår var det tre timmars aktivitet där killar i yngre åldrar fick spela med de ”stora” i A-laget, inspirerande eftermiddag nära ”idoler”, som avslutades med korv & fika för killarna i sann sportsklubbanda.

Vi andra hann ta en tur till Högklint, söder om Visby, där maken ritat ett hus med utsikt över hela Visby från riktigt hög höjd!

 

Roma kungsgård vackert upplyst
Roma kungsgård vackert upplyst

På vägen hem till ostkusten fick vi ändå lust att vara ute lite, lite till innan mörkret slår till… Vi skulle inte hinna ända hem innan det blev mörkt, och det är ju så sällan som en faktiskt gör utflykter ”om knuten”, det som ligger nära kan man ju ändå alltid åka till när som helst?.. Så vi stannade i Roma, som ligger nästan halvvägs mellan Visby och Ljugarn mitt på ön!

Där har varit kloster under medeltiden, och om somrarna har Romateatern gett Shakespeare-uppsättningar. Det är alldeles fantastiskt, att få sitta utomhus en sommarkväll i klosterruinen och se teater!

Nu var det mer Halloween-likt, tyckte barnen förtjust :-) Det skymde, men bara så pass att det gick att smyga runt i ruinerna på spökjakt..! Själv fick jag plötsligt lust att julpynta, kan bero på julgranen som lyste så fint i mörkret framför kungsgården!

Vad finns härinne i ruinen måntro? Något litet klosterspöke kanske?..
Vad finns härinne i ruinen måntro? Något litet klosterspöke kanske?..

 

Några små gastar såg jag allt :-)
Några små gastar såg jag allt :-)

En lyckad söndag, tillika Fars dag som började med frukost på sängen och slutade med chokladtårta! Lillpojken tyckte en sång var på sin plats, så vi fick sjunga ”Ja må han leva”, på Fars dag också :-) Men så är det inte vilken pappa som helst, heller!..

Puss i mörkret!..
Puss i mörkret!..

Ha en skön söndagkväll!

kram Lina

 

 

 

 

Liknande artiklar

1973

917

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar