Politisk retorik i P4-studion!

Politisk retorik i P4-studion!

av -
606
Alltid lika trevligt i studion med Olle på Godmorgon Gotland!

Gäst hos P4 är alltid lika trevligt, och samtalsämnena intressanta och roliga! Dagens ämne var de uttryck vi hört av politikerna de senaste dagarna – om en ”utsträckt hand” som ingen tar emot, ”öppna och stängda dörrar”, ”Löfve´n sträckte ut en hand men näven var knuten”, det är dags att ta ANSVAR” – uttryck som används flitigt av politiker och i media, men vilken retorisk betydelse har det?

Vill du höra mer, här är länken!

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=2222

Ungefär 2.10 timmar in i programmet!

Medan jag väntade bjöds det på kaffe och pepparkakor i P4:s mysiga besöksrum – vad sägs om att de har både palmer och en liten damm?! Med tillhörande badankor :-)

Tropisk känsla, trots decembermorgon och gråmulet ute!
Tropisk känsla, trots decembermorgon och gråmulet ute!

Ett angeläget ämne, som var särskilt roligt att diskutera! För när många uttalanden, krönikor och debattinlägg delas snabbt på nätet, är det intressant att stanna upp och fundera kring innebörden av slagorden och vad det faktiskt kan betyda när vi själva antar samma ord och uttryck.

Vi kommer minst sagt att få se en retoriskt spännande valrörelse nummer 2 i år och in på nästa år till 22 mars! Där det gäller för alla partier och deras företrädare att framstå som just det alternativ som inte sätter Sverige i samma situation som nu gjorde att det blev ett nyval…

Ha en skön lördag!

kram Lina

Liknande artiklar

1822

878

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar