Plock & sånt

Plock & sånt

av -
1672
Av Vera Hörfors

Höstdekadens

Dandy’s table tillverkar dekadenta drinkunderlägg designade och tillverkade i Sverige på miljövänligt kvalitetspapper från Lessebo Bruk. Första kollektionen innehåller åtta kreationer att kombinera och byta ut när andan faller på. Trion bakom Dandy’s table utgörs av copywritern Caroline Björkgren, fotografen Hannes Söderlund och art directorn Robin Grann. Tre kreatörer som sedan oktober 2013 kreerar tillsammans under namnet Studio Atlas. Dandy’s table är det första gemensamma projektet. Priset är 159 kr för 12 drinkunderlägg – www.dandystable.se

Tranbär

Den Finska glas- och porslinstillverkaren Iittala lanserar Tranbär, en ny färg. Färgen är lika spröd som det arktiska bäret som den hämtat sin inspiration från. Glas är, precis som tranbäret, ett organiskt och levande material. Iittala strävar efter att ständigt förnya sig i såväl utveckling av tekniker som färg. De har med Tranbär lyckats utesluta tungmetallen kadmium helt och hållet, vilket innebär att produktionen är betydligt mer miljövänlig nu. Aalto-vasen, Kastehelmi, Kaasa, Kivi och Birds by Toikka är några av produkterna som kommer finnas i Tranbär.  Den har även ersatt Iittalas tidigare röda färg som helt utgått från sortimentet.

ABK6GDCRU-WBC 2

Världens bästa cognac – nu i Sverige

Cognac ABK6 VSOP Grand Cru Single Estate har utsetts av ”World Drink Awards” till världens bästa cognac 2014. Den franska producenten och familjeföretaget Domain Francis Abécassis är förstås otroligt stolta över den fina utmärkelsen och nu får även vi svenskar chansen att njuta av världens bästa cognac. Juryn tyckte att ABK6 VSOP var mycket tilltalande, inställsam i stilen men samtidigt en mycket smakrik cognac. De fann äppelpaj med kanel, apelsin, vanilj och hasselnötter i doften och tyckte att smaken förstärkte dessa doftintryck. Artikelnummer: 86704-01. Pris 409 kr.

Unik utställning

En unik dokumentation av Nelson Mandelas liv visas på Hotel Diplomat i Stockholm. I utställningen ”The Election” ställer fotografen Ulf Bergström för första gången ut sina bilder från sju historiska månader 1993-94 i Sydafrika. En dokumentation av Nelson Mandelas tid innan segern i Sydafrikas första fria val 1994. Utställningen pågår fram till 3 oktober.

Redaktion
I Magasinet KVINNA hittar du alltid flera inspirerande kvinnor som delar med sig av sin historia och sina favorittips. Kvinnor som vågat, satsat och lyckats. Magasinet KVINNA är också en härlig mix av skönhet, mode och livsstil. Vi erbjuder en till bredden fylld tidning med välskrivna och läsvärda artiklar, reportage och spännande fotojobb med allt från de senaste makeup- och modetrenderna till historierna om de ledande modehusen och starka profilerna. Vi bjuder även på en mix av lyxiga smycken och klockor. Magasinet Kvinna Grundad år 2008

Liknande artiklar

2331

1027

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar