Manus-jobb

Manus-jobb

av -
734

Det är de sista skälvande dagarna med nästa spänningsroman innan den ska gå till tryck!

Ett otroligt roligt arbete men med viss nerv på slutet..!

Jeanne - Av rädsla för eld
Jeanne – Av rädsla för eld

Har vi missat något, har författaren har kommit på en ändring som måste till, är vi nöjda med slutresultatet – ja, det är vi ju!

Tvära kast och kontraster tycks vara ett tema i mitt liv, på gott och ont, i detta fall är det frivilligt och bara gott..! Hade för fem år sedan inte sett mig själv med ett bokförlag, men tillvaron här uppmuntrar verkligen till att tänka i nya banor utanför det självklara och redan bekanta… Att våga gå utanför bekvämlighetszonen och satsa, går det?! Ja, verkar det som :-)

Igen har jag förmånen att jobba med Jakob Ringbom, en kulturell eldsjäl här på ön som. bl a driver legendariska Hamra krog på Sudret med sin partner Nina. Förra året gav vi ut hans debutbok. På bild här!

En historisk roman om legenden och för sin tid, anarkisten Jeanne d’Arc som trotsade alla tidens regler för hur unga kvinnor få bete tala eller bete sig. Jakob ägnade drygt tio år att forska  henne och hittade bevarade  rättegångsprotokoll mm. Skrämmande & berörande läsning!..

Nästa projekt är något helt annat, vi är i Sverige men i en annan tid än vår.. Även denna historia bygger på en verklig händelse, men en katastrof i modern svensk tid… Fast jag läst manus om och om igen blir jag lika fast varje gång…

Kram Lina

 

 

Liknande artiklar

1980

919

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar