Ring i platina visad på Biennale de Paris 2014 med en diamant på 30,21 ct.

Filmstjärnornas smycken, herrarnas klockor och de kungligas tiaror – ofta är de levererade i ett rött läderetui med namnet Cartier.

Av BRITTA ROSSANDER

Marilyn Monroe sjöng ”Cartier!” i filmen ”Herrar föredrar blondiner”, och till The Great Gatsby, regisserad av Jack Clayton, med Robert Redford och Mia Farrow i huvudrollerna fick Cartier uppdraget att göra alla smycken. I Oliver Dahams film från förra året om prinsessan Grace kan vi se att det monegaskiska hovets favoritjuvelerare var Cartier. Graces förlovningsring hade en diamant på 10,47 carat! Och de juveler hon fick som bröllopsgåva tillverkade Cartier repliker av inför filminspelningen.

Företaget grundades av Louis-François Cartier i Paris 1847, och firman blev snabbt känd för sina utsökta smycken och senare även armbandsur. Ingen juvelerare kan jämföra sig med den ställning Cartier åtnjöt och fortfarande åtnjuter. Redan 1856 beställde Napoleons brorsdotter prinsessan Mathilde sina första smycken från Cartier, vilket av aristokratin sågs som ett godkännande av företaget. Flaggskeppsbutiken ligger sedan sekelskiftet 1800/1900 på 13 Rue de la Paix i Paris, och där kan man i dag, förutom att köpa juveler, klockor, accessoarer och väskor, även få sin egen doft tillblandad, signerad Cartiers egen parfymör Mathilde Laurent.

Många produkter har under årens lopp fått kultstatus, som trinity-ringen, Tank-klockan och Love Bracelet.

Redaktion
I Magasinet KVINNA hittar du alltid flera inspirerande kvinnor som delar med sig av sin historia och sina favorittips. Kvinnor som vågat, satsat och lyckats. Magasinet KVINNA är också en härlig mix av skönhet, mode och livsstil. Vi erbjuder en till bredden fylld tidning med välskrivna och läsvärda artiklar, reportage och spännande fotojobb med allt från de senaste makeup- och modetrenderna till historierna om de ledande modehusen och starka profilerna. Vi bjuder även på en mix av lyxiga smycken och klockor. Magasinet Kvinna Grundad år 2008

Liknande artiklar

2293

1010

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar