Jankell och Coard Drottningarna i Poddvärlden

Jankell och Coard Drottningarna i Poddvärlden

av -
951

Jag älskar mina gröna hörlurar! Dom sitter som fastklistrade på mina öron och jag lyssnar mig igenom joggingrundor, tråkiga bussresor, långa turer på tunnelbanan, medan jag handlar mat och ibland när jag städar. Jag har precis nyligen laddat ner Spotify, så det är inte musik jag har lyssnat på utan poddar.

Jag lyssnar mest på svenska poddar och trivs så bra med att ha svenskan klingande i mina öron på Londons gator.

Jag saknar nog mina svenska kompisar! Vi är ett stort gäng tjejer som har känt varandra i typ 20 år och det vi älskar att göra när vi träffas är att prata och diskutera och berätta och dela och trösta, skratta, retas, härmas, inspireras, titta varandra i ögonen, gestikulera och lyssna. När vi möts är det ett jävla liv och inget känns viktigare eller ärligare än just våra samtal. Så klart att jag saknar denna unika levande organism som inte går att ersätta eller klona. Att hitta nya vänner är ju fantastiskt men på ett helt annat sätt.

När jag lyssnar på poddar får jag lite svenskinjektioner och känner att jag fortfarande hör till, någonstans. Min rotlöshet är annars ett problem som jag har tampats med länge och  inte kan göra någonting åt.

Filip& Fredrik, Alex& Sigge, Hanna&Amanda och Värvet är några av de poddar som jag lyssnar på, men favoritrösterna kommer från Annika Jankell och Samantha Coard varje Onsdag morgon. Jag har precis lyssnat på sista avsnittet ” Arga Snickaren och köttblomman” där dom diskuterade problematiken att hela tiden belysa sig själv och främst då i sociala medier. Samantha tycker det känns konstigt att framhäva sig på tex instagram då hon ofta frågar sig : ”vem bryr sig om vad jag har att säga? ”

Jag har tänkt samma tanke. Jag bloggar och har Instagram och är ganska flitig med dessa två kanaler. Jag tror att anledningen till att det känns helt OK att pocka på andras uppmärksamhet är för att jag har hittat en fråga som jag brinner för och som jag älskar, nämligen konsten. Det är inte jag som vill ha uppmärksamhet utan konsten! Så klart är det jag som bestämmer vad som skrivs och visas och det är mina tankar och val som publiceras. Men min avsikt i slutändan är att visa, belysa, ifrågasätta, informera, debattera och expandera konstens fantastiskt viktiga roll i våra liv. Det känns relevant och självklart att jag ska få skriva om någonting som jag vet är super viktigt. Instagram är ju  ett helt fenomenalt sätt att visa konst på, och jag gillar att det blir  ett vardagligt, regelbundet inslag utan den snobbiga guldkant som konsten ofta får..

Konsten ska förbrukas och tuggas och spottas ut, konsten ska levas och upplevas och det kan aldrig bli för mycket!

Ja, Jankell&Coard får igång mig och det är jag så tacksam för. Kloka, starka, modiga och ärliga röster som har fattat att det viktigaste är att vara sig själv och att se andra.

 

Liknande artiklar

2294

1011

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar