Alla människor är menade för något.

Ibland spretar det vilt och du känner att det är mycket du både är begåvad inom och vill göra.

Vissa människor känner inte att de har begåvning inom något. De vet inte vad de är ämnade att göra och vart någonstans deras gåvor verkligen skulle passa in.

Här är mina tips för att sålla ut vad det är du verkligen ska lägga energin på och hur du får fram det om du inte själv riktigt vet vad din dröm, passion, ambition är.

Skriv ner tre till fem saker du är RIKTIGT  bra på, tex;

  • Att få folk att öppna sig för mig och tala ut
  • Ta hand om djur
  • Ungdomsarbete
  • Språk
  • Skriva

Skriv sedan vad DU känner att du får ut av dessa tre punkter, det positiva tex;

  • Tillfredsställelsen över att någon annan mår lite bättre
  • Ett inre lugn och en flykt ifrån vardagens bekymmer
  • Styrka i mig själv, självkänsla och ett bevis på att min insats gör skillnad
  • En enorm tillgång för mig & andra
  • Allt det ovanstående

Redan här är jag klar med vad jag vill arbeta med, min dröm och min passion. När man känner att en av de saker man brinner ger alla de positiva effekterna som punkt 1-4 har, då vet man att man är på rätt väg.

Men är du inte där ännu, gör så här; skriv nu ner vad dina punkter har för negativa effekter tex;

-Tungt att släppa vad människor berättar, beroende på din egen respons kan det stärka eller stjälpa vänskapen. När människor öppnat sig en gång för dig kan det bli svårt för dem att inte alltid göra så.

-Beroende på vad man jobbar med, veterinär, sjurskötare, djurskyddsinspektör blir de negativa effekterna olika. Lön, arbetstider etc.

-Tungt med sociala problem. Känslan av otillräcklighet överskuggar ibland känslan av att man gör skillnad. Skillnaden märks ofta inte förrän på lång sikt. Usla arbetstider och usel lön.

-Osäkert och ensamt.

Jag är VERKLIGEN en stark förespråkare för att jobba med sin passion. För mig är det enormt viktigt att den tid jag har på jorden verkligen få göra det jag drömmer om. Största delen av ditt liv kommer du att arbeta och jag personligen vill lägga den tiden på något jag älskar.

Punkt 1-4 är saker jag fortsätter göra, jag älskar att mina vänner känner ett sådant förtroende för mig att de väljer att dela sina bekymmer och låter mig ge respons. Men att utveckla gåvan och läsa till terapeut eller psykolog skulle göra att jag inte skulle klara av att längre lyssna till mina vänner, jag skulle helt enkelt få nog av alla problem på jobbet. Djur är något jag behöver i mitt liv för att må bra och jag skulle ha svårt att leva utan en ständig följeslagare, men samma där, djur får inte bli ett jobb och vardagsrutin jag får betalt för. Ungdomsarbete som tex. på en fritidsgård har jag gjort under flera perioder av mitt liv som volontär och det tänker jag fortsätta med men att ha det som yrke är inte aktuellt då jag känner att det skulle ta död på de kreativitet och nyfikenhet som jag kommer in med de dagar/kvällar jag arbetar med det. Språk är något jag ser som en enorm tillgång i mitt skrivande så det kommer jag att ta kurser i de veckokvällar tillfälle ges och resa så fort jag får chansen!

Så jag har sållat, vad jag vll behålla som min fritid och vad jag verkligen vill lägga min själ i och göra till världens roligaste och mest berikande vardag.

Jag kan också säga att ännu en sak som spelar in i mitt eget val är att min man jobbar enormt mycket och har ett väldigt ytligt yrke med mycket resor, fester och kontakter. Jag får alltså min dos av roliga men ytliga kontakter genom honom och känner därför att ett ensamt yrke passar mig.

Vidare får jag bestämma över mina egna tider och är min egen chef.

Om du är som jag och känner att mycket tilltalar dig kan detta vara ett bra sätt att få fram vad du verkligen borde lägga dina 8-17 på och vad som skall komma efter. Detsamma gäller om du inte ännu vet vad dina gåvor är, skriv ner vad du älskar och granska sedan! Be någon hjälpa dig om du har svårt att komma på vad du själv är bra på, riktiga vänner vet i vilket sammanhang din personlighet och ditt hjärta syns som mest!

Liknande artiklar

2293

1010

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar