Hår

Hår

av -
1620
Av Britta Rossander

Höstens frisyrer tillåter svallande lockar och härlig volym. Men ibland kan just dessa två saker vara svåra att uppnå med ett tunt hår. Magasinet KVINNA har tittat på några produkter som kan hjälpa lockarna på traven.

JOHN_FRIEDA_LuxuriousVolume_TouchablyFullColour_Image

Friskt & Fräscht

Skandinaviskt hår som färgbehandlats kan snabbt tappa glans och krydda i färgtonen. Prisvärda John Friedas shampoo och balsam håller inte bara färgen i fräscht skick, produkterna gör även att håret känns fylligt. Pris 99 kr styck.

LP-INFINIUM-New-Formula-Extreme-195-kr

På rätt plats

Favoritsprayen som använts flitigt backstage på höstens visningar och plåtningar är Infinum från L’Orèal Professionell, en värdig konkurrent till Elnett. Infinum torkar fort och ger mycket bra fixering utan att lämna en matt slöja över frisyren. Pris 195 kr.

Prime-Spray_REG

Bästa stödet

Prime Styling Extender Spray från Living Proof är en perfekt stylingbas för tunt och fint hår utan att tynga ner det. Använd produkten som bas under andra stylingprodukter för en så hållbar frisyr som möjligt. Pris 179 kr (finns även i reseförpackning 50 ml/99 kr).

 

 

 

CW-HAIRISTA-90ML
CW-CAMERA_READY-150ML-EU
CW-BODIFYING_SPRAY-250ML-EU

Perfekt blowdry

Catwalk från TIGI lanserar tre nya produkter som ger fantastiskt resultat: Bodifying Spray – ger fantastisk volym, Hairista Split End Perfector – vårdar slitna toppar och Camera Ready – ger glans och bra hållbarhet. Priser från 259 kr till 279 kr.

Älskat redskap

Ibland kan lockar som lätt går ur vara ett problem. Men nu finns locktängerna som ska råda bot på detta. De håller exakt 185 grader, vilket är den temperatur som ett hår (oavsett kvalitet) formas på absolut bästa sätt. Locktängerna Ghd curves värmeelement har sensorer som ser till att tången håller temperaturen vilket gör lockarna stabilare. Locktången kommer i fyra olika modeller och kostar 1 599 kr per locktång. Ghd säljs hos ledande salonger och på ghdhair.com/se från 1 oktober.

Kerasilk-Deep-Smoothing-Mask

Som silke

Över 60% av kvinnorna i västvärlden säger att de har problem med burrigt och ohanterligt hår. The Deep Smoothing Mask från Kerasilk/Goldwell kan vara botemedlet. Den är proppfull med keratin och silkes-proteiner som slätar ut och gör håret medgörligt utan att tynga ner det. Pris 249 kr.

Kérastase-Discipline-Spray-279-kr
Kérastase-Discipline-Masque-399-kr
Kérastase-Discipline-Fondant-299-kr

Böljande lockar

Många frisyrer på långt här är beroende av att det finns en rörelse i håret. Med produkter ur serien Dicipline från Kérastase är det möjligt att på ett naturligt sätt hålla rörelse under kontroll. I serien ingår salongsbehandling som kickstartar vården av håret. Sedan är det bara att fortsätta hemma. Priser från 229 kr.

Redken-Cerafill-Retailiate_conditioner-230-kr
Redken-Cerafill-Maximize_DenseFX_starproduct-350-kr

För fylligheten

Många har problem med att håret blir tunnare och tunnare. Då kan det vara värt att testa serien Cerafill från Redken. Själva säger Redken att Cerafill är ”lösningen för håravfall som ger både ett omedelbart och långvarigt resultat”. Serien består av två hårvårdssystem: Defy för normalt till tunt hår, och Retaliate för märkbart tunt hår. Alla produkter kan användas på både kemiskt- och färgbehandlat hår, och flera gånger under dagen för ökad effekt. Priser från 210 kr.

RootBoost
MO-Treatment
Volume_Shampoo-Conditioner

Välgörande

Chilenska CarmenTal, grundare av Moroccan oil, fick på tidigt 2000-tal sitt hår förstört vid en salongsbehandling i Canada. Hennes svägerska tog henne till en salong där de arbetade med arganoljor och hennes hår blev räddat. Där och då fick hon upp ögonen för arganoljan och beslöt sig för att ta det bästa av Afrika till resten av världen. År 2006 startade hon Moroccanoil. Sortimentet byggs hela tiden på och efter shampoo, conditioner och mousse kommer nu hudvården.

Redaktion
I Magasinet KVINNA hittar du alltid flera inspirerande kvinnor som delar med sig av sin historia och sina favorittips. Kvinnor som vågat, satsat och lyckats. Magasinet KVINNA är också en härlig mix av skönhet, mode och livsstil. Vi erbjuder en till bredden fylld tidning med välskrivna och läsvärda artiklar, reportage och spännande fotojobb med allt från de senaste makeup- och modetrenderna till historierna om de ledande modehusen och starka profilerna. Vi bjuder även på en mix av lyxiga smycken och klockor. Magasinet Kvinna Grundad år 2008

Liknande artiklar

2293

1011

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar