Fårö året om

Fårö året om

av -
1280
Solnedgång vid Fårö en julikväll

Fårö fortsätter att locka människor varje år, och jag kan verkligen rekommendera Gotland även i vinterskrud. Det är stilla, tyst förutom havet och vindarna som kan storma emellanåt – kontrasternas ö!

Jag har än så länge bara besökt Fårö på sommaren, och det gav mersmak! En solvarm julikväll åkte vi upp, allt är ju så nära på Gotland så även om du bara har några dagar är det som mest någon biltimme bort.

Mys i solnedgången
Mys i solnedgången
Fiskeläger
Fiskeläger
En trolsk kvällstur på Fårö
En trolsk kvällstur på Fårö

Vintertid går det ändå att bo och vistas på Fårö, fast i mindre skala. Nytt är att Elsies café håller öppet på helger och ibland vardagar – om ägarna är hemma! Ligger bredvid Kutens bensin, en legendarisk pub och crêperie.

(Bilder från gotland.net)

Gåsemora gård är en annan bekanting för sommargäster, men här går att bo vintertid också i stugor, 1700- och 1800-talshus, en kvarn (!) och moderna lägenheter. Härlig bild från www.gasemora.se!

Stora Gåsemora gård
Stora Gåsemora gård

Även Sudersands Semesterby lockar med vinterboende, som de säger på sin hemsida, ”Fårö är som ett ulltäcke framför vedspisen”…

Bild från www.sudersand.se
Bild från www.sudersand.se

Kanske ses vi på Fårös vidder någon vintrig helg framöver?..

kram Lina

Lina de Gysser
Retoriker, doktorand i retorik vid Uppsala universitet, utbildad journalist och förläggare på det egna förlaget Leander Publishing. Ö-bo på Gotland sedan 2010 med familj & hus vid östkustens strand. Skriver i en ständig pendlingsrörelse mellan ö och fastlandet gärna tankar om retorik, kommunikation, inspiration, entreprenörskap, litteratur och design.

Liknande artiklar

2294

1011

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar