Av Britta Rossander

Att dofter betyder mycket vet vi och så här beskriver skådespelerskan Blake Lively dem: ”För mig är doft som självförtroende på flaska. Man sprayar på sig den och känner omedelbart att man får kraft”. Magasinet KVINNA har valt ut några ur höstens nyheter.

MIDNIGHT ROMANCE BOTTLE

Svart vanilj

Det är den svarta vaniljen i basen hos doften Midnight Romance från Ralph Lauren som ger ett inslag av mystik. I hjärtat av kompositionen finns rosa pion som inte bara är vacker att se på utan också ljuvlig att dofta på. Pris EdP 30 ml 495 kr.

Neroli & Orchidé EDT

Sommarminnen på flaska

Förra året kom L’Occitanes nya doft Néroli & Orchidée som ingår i serien Collection de Grasse. Den innehåller Neroli (eterisk olja från apelsinblommor) och vit orkidé hämtat från Madagaskar. Doften är en påminnelse om den underbara sommar vi haft. Pris 75ml, 550 kr.

Boss Ma Vie EdP DuoStark utstrålning

Ma Vie Pour Femme är Boss nya damdoft som enligt deras affischnamn, Gwyneth Paltrow, passar kvinnor med självförtroende. I doften ingår bl a kaktus-blommor som med sin gröna friskhet ger doften ett modernt anslag. Pris EdP 30 ml, 560 kr.

 

Utmanande

Att bilden till Loverdose tattoo EdT från Diesel tagit sin inspiration från The girl with the Dargon tattoo råder det ingen tvekan om. Doften är sexig och tuff men samtidigt sofistikerad.
Pris EdT 30 ml, 390 kr. 

Escada Joyful EdP 50 mlUnik doft

Joyful från Escada är en härligt blommig doft med ett skimmer av morgondagg. Magnolia, pion,  svartvinbärssorbet, mandarin, melon och blommor blandat med en unik ingrediens, Florimoss – som är en jordig not med sandelträets vänlighet och honungs-kakans fylliga värme. EdP 30 ml för 560 kr.

Gucci Première EdT 50 ml flaskan

Ny generation

Première EdT från Gucci är lättare och mer raffinerad än företagets signaturdoft. Affischnamn är Blake Lively, precis som för den tidigare doften. Denna nya version innehåller citrus, blommor, patchouli och mysk. Pris EdT 30 ml, 680 kr.

BOTTLE_SI_INTENSE

Förförisk

Förra året kom Si från Giorgio Armani – nu lanserar de Si Eau de Parfum Intense som inte ber om ursäkt för sig. Den sensuella doften är en mer intensiv tolkning av sin syster och den perfekta kvällsdoften. Pris EdP 30 ml, 690 kr.

Human Perfume[1]

Unisex

Efva Attlings parfym blev en succé och nu kommer nummer två i hennes doftgarderob. Den är döpt till Human och funkar lika bra på män som kvinnor. I noterna ingår bland annat rosépeppar, viol, tangerine och vetiver blandat med svart ambra. Pris EdP, 50ml,
ca 750 kr.

Black-Opium - packshot by Steen

Kultförklarad

Doften Opium kom för snart 40 år sedan och blev omgående många kvinnors bästa vän. Doftkompositionen kallas chypre eller orientalisk och kan ha en något narkotisk påverkan på omgivningen om den används för generöst. Under senare år har herrvarianter kommit och nu senast en ny version av damdoften. Nu kommer Black Opium. Även denna är, precis som ursprunget, beroendeframkallande enligt de som testat den. En skvätt kaffe ingår i receptet tillsammans med bl a blommor, rosé peppar, tuberose, jasmin och patchouli.
Pris 30 ml, 595 kr.

Replay Essential Her

Ljuvlig bukett

Essential for her från Replay är en ljuvligt feminin doft med toner av härliga frukter och väldoftande blommor. Basen består av ädla träslag, söt karamell, mysk och mjuk vanilj. EdT 20 ml, 249 kr.

Redaktion
I Magasinet KVINNA hittar du alltid flera inspirerande kvinnor som delar med sig av sin historia och sina favorittips. Kvinnor som vågat, satsat och lyckats. Magasinet KVINNA är också en härlig mix av skönhet, mode och livsstil. Vi erbjuder en till bredden fylld tidning med välskrivna och läsvärda artiklar, reportage och spännande fotojobb med allt från de senaste makeup- och modetrenderna till historierna om de ledande modehusen och starka profilerna. Vi bjuder även på en mix av lyxiga smycken och klockor. Magasinet Kvinna Grundad år 2008

Liknande artiklar

2293

1010

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar