Av Britta Rossander

Att ta kontrollen över sitt liv kan vara svårt. Elaine Eksvärd ger oss en rejäl puff i baken för att kunna klara av det.

Elaine Eksvärd är föreläsare, författare och VD för retorikbyrån Snacka Snyggt AB. Vi har ofta sett henne i nyheterna på TV där hon brukar få i uppgift att analysera våra politikers retorikförmåga efter deras debatter. Och eftersom det är valår kommer säkert många att lära sig att känna igen hennes ansikte – för det lär bli många debatter att analysera fram till valdagen. Men just nu är hon aktuell med den nya boken Vardagsmakt där hon enkelt lär ut hur man får makt i sitt vardagsliv och  kan genomskåda de som utövar makt.

– Det är inget fel med makt, så länge den finns i rätt händer. Makt är för många ett fult, men samtidigt önskvärt, fenomen. Det är många som vill ha makt men det är ont om människor som är öppna med att de strävar efter det, säger Elaine.

– Det finns psykologiska principer och retoriska formuleringar som du både kan genomskåda och använda dig av för att få saker att gå din väg i vardagen. Folk blir kvar i relationer för att de känner sig skyldiga, de behandlas dåligt för att de satts i orättvisa frågefällor eller jobbar över i timmar för att de fått en take-away-kaffe av kollegan. Sådana saker bör du kunna genomskåda för att inte leva ett reflexstyrt liv. Se istället maktstrategierna och på samma gång kan du då ta kontrollen över ditt liv.

– Du har mer makt än du tror men du kan också få mer makt än du har. Mycket mer. För varje kapitel kommer läsaren att lära sig mer och mer om hur det går till för att ändra på maktstrukturer som man inte gillar eller vill vara del av i vardagslivet, berättar Elaine.

Boken ger oss läsare ett hanterbart och lättförståeligt recept på en möjlig väg till att ta makt över sin situation. Texterna ger upphov till mycket eftertanke och visst kan flera av råden tyckas vara självklara – vilket i sin tur kan vara irriterande för de som inte har använt sig av dem tidigare. Men det är aldrig försent att ta kontroll över vardagens händelser.

Redaktion
I Magasinet KVINNA hittar du alltid flera inspirerande kvinnor som delar med sig av sin historia och sina favorittips. Kvinnor som vågat, satsat och lyckats. Magasinet KVINNA är också en härlig mix av skönhet, mode och livsstil. Vi erbjuder en till bredden fylld tidning med välskrivna och läsvärda artiklar, reportage och spännande fotojobb med allt från de senaste makeup- och modetrenderna till historierna om de ledande modehusen och starka profilerna. Vi bjuder även på en mix av lyxiga smycken och klockor. Magasinet Kvinna Grundad år 2008

Liknande artiklar

2294

1011

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar