Bedömd fotokonst på galleri

Bedömd fotokonst på galleri

av -
2436
Foto: Magnus Lindqvist, ”behind”, edition 50 ex.

piQmo, som lanserades i oktober, är ett digitalt fotogalleri med målet att göra fotokonst tillgänglig för alla, såväl när det gäller pris som utformning och leverans.

Av Britta Rossander

Galleriet ger kunderna möjlighet att köpa fotokonst från etablerade bildkonstnärer och fotografer och från dem som är ”up and coming”. Ett digitalt galleri med ett intressant utbud där konsten som erbjuds är kvalitetsgranskad

Foto: Henrik Eriksson, ”Norrlandskusten 3:1” (en av fyra bilder), edition  50 ex.
Foto: Henrik Eriksson,
”Norrlandskusten 3:1” (en av fyra bilder), edition 50 ex.
Foto: Lykke Stjernswärd, ”Two Doorways”, edition 50 ex.
Foto: Lykke Stjernswärd,
”Two Doorways”, edition 50 ex.

– Fotograferna skickar in sina bidrag till oss för försäljning, och alla de verk vi säljer har en limiterad upplaga. Alla verk, oavsett fotograf, granskas av en ”jury” bestående av en kunnig grupp med erkända kunskaper i ämnet. De som ingår är Niclas Östlind – lärare och doktorand i fotografisk gestaltning, Joakim Geiger – konsthandlare och samlare, Ebba Bozorgnia – konstrådgivare på Bukowskis, Mikael Skaj – ägare av Skajs Antikhandel, och Anna Kleberg – konstnär.

Foto: Saga Wendotte, ”Seven Seas – Riverside” (en av serie på 5 bilder), edition 50 ex.
Foto: Saga Wendotte,
”Seven Seas – Riverside” (en av serie på 5 bilder), edition 50 ex.

– Vi vill nå dem som har ett konst- och fotointresse. Alla de bilder vi säljer har en klart deklarerad egen upplaga som kan ligga mellan 10 och 100 exemplar där alla sålda verk, oavsett utformning, ingår i verkets totalupplaga. Köparen kan själv välja mellan bild på plexiglas, klassisk glasinramning eller fotopapper. Bilderna vi säljer framställs på beställning, numreras, signeras och levereras, säger piQmos grundare Paula Lindström.

Foto: Andreas von Gegerfelt, ”Becca 3” (en av serie  på 3 bilder), edition 50 ex.
Foto: Andreas von Gegerfelt,
”Becca 3” (en av serie på 3 bilder), edition 50 ex.

 

 

Foto: Helén Pe, ”Meat”, edition 10 ex.
Foto: Helén Pe,
”Meat”, edition 10 ex.

Paula, som är både grundare och ägare till piQmo, har en bakgrund inom konsthistoria med studier på Lunds universitet och en treårig designutbildning i Paris. Hon har ritat kläder åt ett sportmärke och sitt eget varumärke, som hon arbetade med parallellt. Den tid som blev över ägnade hon åt sömnad av måttbeställda frack- och smokingklänningar till vännerna, men hon kände att behövde något mer.

Av en slump hamnade Paula senare inom affärsvärlden och arbetade med affärsutveckling och försäljning i olika chefsroller i flera länder i Europa. Paula tyckte att hon såg ett hål inom marknaden för fotokonst och startade sitt galleri, vilket hon inte ångrar.

Redaktion
I Magasinet KVINNA hittar du alltid flera inspirerande kvinnor som delar med sig av sin historia och sina favorittips. Kvinnor som vågat, satsat och lyckats. Magasinet KVINNA är också en härlig mix av skönhet, mode och livsstil. Vi erbjuder en till bredden fylld tidning med välskrivna och läsvärda artiklar, reportage och spännande fotojobb med allt från de senaste makeup- och modetrenderna till historierna om de ledande modehusen och starka profilerna. Vi bjuder även på en mix av lyxiga smycken och klockor. Magasinet Kvinna Grundad år 2008

Liknande artiklar

2231

999

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar