Årets första julmarknad

Årets första julmarknad

av -
747

Så var det dags för julstämningen att infinna sig! Juleljus, julbak, hantverk och så tänkbara klappar i massor! Platsen för Visbys största julmarknad (inomhus) var fina Wisby Strand, stans kongresshall. Det arrangeras av Hushållningssällskapet på Gotland och firade 30-årsjubileum i år. Sedan starten har marknaden besökt många olika socknar och platser här på ön.

wisbystrand1wisbystrand5

wisbystrand4

 

Där signerade vår författare Jakob sin deckare både lördag och söndag, och fick öva autografer för glatta livet – fantastiskt roligt att vi fått så fin respons! Det var trångt med folk, men vi fick med oss det viktigaste! Riktigt gott jul-bak förstås..! Det blev spröda kransar av mördeg med hallon och vanilj, som vi glatt mumsade i oss på väg till nästa bokleverans :-)

Juligt värre!
Juligt värre!

Nästa söndagsstopp var Gotlands Museum Fornsalen, där det hölls föredrag till minne av Hansakatastrofen, diskuterade tänkbara förlopp och en vrakdel som funnits och aldrig visats tidigare blev offentlig – en gripande föreställning. Och eftersom de nästan sålt slut på sitt lager av När Äppelträden Blommar på julmarknaden, bar vi in tunga kartonger med ännu fler så det skulle finnas för den som ville ha ett ex efter föreläsningen.

Det är inte utan att vi fick med oss en god portion julstämning hem ikväll- när får man börja pynta egentligen?..

Hoppas din söndag varit skön!

kram Lina

Liknande artiklar

2082

951

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar