Allt ljus på Uppsala

Allt ljus på Uppsala

av -
830
På gamla Carolina Rediviva biblioteket lyser regnbågens färger med en grön laserstråle (!) ut över staden

Allt ljus på Uppsala heter en ljusinstallation som går genom centrum fram till slutet av november! Särskilt uppiggande är denna. där det gamla biblioteket Carolina  Rediviva lyser praktfullt i alla regnbågens färger, och med en grön ljusstråle rakt ut över stan (!), som mest för tankarna till Star Wars, tyckte kidsen :)

Träden längs ån är vackert utsmyckade
Träden längs ån är vackert utsmyckade

Även i Uppsala domkyrka, Nordens största, fanns en kul utställning med annorlunda ljussättning.  Jag blev glatt överraskad av att se altaret bada i ljus med neontexten WHERE ONE IS THE OTHER MUST BE. Har alltid tyckt om att gå in i kyrkor, sedan min mamma tog mig med på olika rundor till medeltidskyrkor under min uppväxt, medeltidshistoriker som hon är. Och oavsett ålder, har jag alltid gillat att gå in i de gamla husen, fundera kring vilka som byggde kyrkorna en gång och hur svårt det var med den tidens byggteknik, hur lång tid det måste ha tagit!.. Oavsett religion, så är det en särskild känsla att gå in i byggnader som varit betydelsefulla för människor under många hundra år.

image

Och det är väl något som de allra flesta, oavsett troende eller ateist, kan enas om – att utan en ”andra”, en ”nästa” att ha nära sig, så är människan inte…

kram Lina

Lina de Gysser
Retoriker, doktorand i retorik vid Uppsala universitet, utbildad journalist och förläggare på det egna förlaget Leander Publishing. Ö-bo på Gotland sedan 2010 med familj & hus vid östkustens strand. Skriver i en ständig pendlingsrörelse mellan ö och fastlandet gärna tankar om retorik, kommunikation, inspiration, entreprenörskap, litteratur och design.

Liknande artiklar

2293

1010

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar