Louise Bourgeois – Moderna Museet

Louise Bourgeois – Moderna Museet

av -
1877
Louise Bourgeois, Maman, 1999 © The Easton Foundation / Licensed by BUS. Foto: Andrea Stappert

Av Kina Andersson

Louise Bourgeois –
I’ve Been to Hell and Back

I februari öppnar Moderna Museets stora separatutställning med Louise Bourgeois konst. Det blir ett unikt tillfälle att möta en av de mest betydelsefulla konstnärerna under 1900-talets andra hälft och början av 2000-talet.
Lousie Bourgeois arbetade aktivt som konstnär och genomförde storskaliga projekt ända fram till sin död 2010, 98 år gammal. Av 70 års skapande är 103 verk utvalda till utställningens nio rum.
Bourgeois har också blivit en feministisk förebild då hennes djupt personliga konstnärskap sätter kvinnors berättelser i centrum genom att visuellt uttrycka erfarenheter av exempelvis moderskap och sexualitet.

Redan utanför entrén till museet på Skeppsholmen kommer besökare att möta hennes fascinerande, gigantiska verk Maman – en spindel i enormt format.

“The spider is a repairer. If you bash into the web of a spider, she doesn’t get mad. She weaves and repairs it”.
Louise Bourgeois

Så vackert tänkt.

Var: Moderna Museet, Stockholm
När: 14 februari – 17 maj 2015

2.Walking_girl_ver_2-2
Foto: Lennart Sjöberg

Smart in the dark

Smart in the Dark är reflexer med modefaktor. Ann-Sofie Hermansson vill råda bot på det faktum att det praktiskt taget inte finns några  reflexer på marknaden som passar när man är välklädd. Premiärkollektionen heter Nordic Silver Collection och är inspirerad av nordiska mönster – norrsken, fjäll och hjortron.Reflexerna är tillverkade i 3Ms reflexmaterial, CE-märkta och tvättbara.

5.Singel Room 4fl

Grand Hôtel

Grand Hôtel i Stockholm har varit hem för celebriteter, storslagna evenemang och helt vanliga livsnjutare sedan 1874. Den gamla skönheten behöver förstås ansiktslyftning nu och då, och sist ut var våning fyra. Färgskalan går nu  i ljusgrönt, smaragdgrönt och beige, med accenter av bland annat rött, grått, sand och creme. Lite guld tofsar och siden kompletterar looken. Resultatet är typisk Grand-stil men ändå modern.

9.Confettis

På önskelistan

Julklapp. Alla hjärtansdag-present. Födelsedagspresent. Namnsdagspresent..? Strunt samma, armbandet Confettis  i silver med roséguld från Hermès står i alla fall på önskelistan. Pris 5 500 kronor.

 

Redaktion
I Magasinet KVINNA hittar du alltid flera inspirerande kvinnor som delar med sig av sin historia och sina favorittips. Kvinnor som vågat, satsat och lyckats. Magasinet KVINNA är också en härlig mix av skönhet, mode och livsstil. Vi erbjuder en till bredden fylld tidning med välskrivna och läsvärda artiklar, reportage och spännande fotojobb med allt från de senaste makeup- och modetrenderna till historierna om de ledande modehusen och starka profilerna. Vi bjuder även på en mix av lyxiga smycken och klockor. Magasinet Kvinna Grundad år 2008

Liknande artiklar

2293

1010

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar