Ida Sjöstedt for Silhouette

Av Kina Andersson

 

När den svenska designern Ida Sjöstedt visade sin kollektion på catwalken under Fashion Week in Stockholm var det inte bara hennes kläder som presenterades, utan även hennes samarbete med Silhouette. Som ett komplement till sin kollektion för S/S 2015 hade Ida tagit fram fem specialdesignade solglasögonbågar i samarbete med Silhouette, med utgångspunkt i Silhouettes flexibla system, där man enkelt kan kombinera sina favoritskalmar med valfri form på linsen. De lekfulla, färgglada och metallicfärgade ”Ida Sjöstedt for Silhouette”-bågarna är, precis som hennes kollektion, feminina men med en kaxighet och attityd.

Bågarna finns att beställa hos Stureoptikern i Stockholm.

6.MÄRTA LARSSON © Nick Turner 3

Modetalang

Smyckedesignern Märta Larsson är en av elva nominerade till utmärkelsen Swedish Fashion Talent of the Year 2015. Märta framhäver naturen i sina smycken genom att använda råa stenar. Under ett år får hon och de andra talangerna synas på olika sätt, bland annat modevisningar och utställningar. Projektet drivs av Svenska Moderådet och urvalet görs av en jury som tittar på design, idé och koncept.

7.Grace_Handbag_green

Swedish Grace

Ett nytt svenskt väskmärke har sett dagens ljus; Bolinder Stockholm. Den första kollektionen ”Grace” lanseras under början av 2015 i både Stockholm och New York. Handväskorna är tillverkade för hand i finaste lammnappa.

Väskorna kostar mellan 3 900 och
7 900 kronor och ska säljas exklusivt i mode- och accessoarbutiken Francis Floor på Södermannagatan 18 i Stockholm och i Nolita på 223 Mott Street i New York.

3.Glenmorangie Taghta

Master of Malt

Destilleriet Glenmorangie har vunnit otaliga priser för sin whisky och är nu aktuellt med sin senaste single malt: Glenmorangie Taghta, som också är världens första ”crowd-sourced” whisky. Under de senaste arton månaderna har whiskyentusiaster från över 30 länder bidragit till att skapa denna nya whisky. Smaken karakteriseras av salta och söta toner av karamelliserad apelsin och citron, samt oliver och rökig ek som kompletteras av en rik och fyllig eftersmak av kola, choklad och dadlar. Pris 899 kronor.

4.Kavat 1945 5

Pigg 70-åring

Svenska skoföretaget Kavat grundades 1945, och till sitt 70-årsjubileum 2015 har man tagit fram en specialkollektion som fått namnet ”1945”.

Med den nya kollektionen går man också tillbaka till sina rötter och erbjuder svensktillverkat igen; skorna tillverkas i Kumla.

Skorna finns i storlekarna
36–46 och kostar från 1 545–1 945 kronor.

Redaktion
I Magasinet KVINNA hittar du alltid flera inspirerande kvinnor som delar med sig av sin historia och sina favorittips. Kvinnor som vågat, satsat och lyckats. Magasinet KVINNA är också en härlig mix av skönhet, mode och livsstil. Vi erbjuder en till bredden fylld tidning med välskrivna och läsvärda artiklar, reportage och spännande fotojobb med allt från de senaste makeup- och modetrenderna till historierna om de ledande modehusen och starka profilerna. Vi bjuder även på en mix av lyxiga smycken och klockor. Magasinet Kvinna Grundad år 2008

Liknande artiklar

1915

905

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar