Dags att koppla av med en långweekend?
Här är bästa tipsen – från bästa väskan
till godaste mattipset.

Av Kina Andersson

 

På resa med Louis Vuitton

Louis Vuitton har lagt till sex nya städer i sin serie med guideböcker: Berlin, Istanbul, Milano, Rio de Janeiro, Shanghai och Singapore.
Varje guide finns tillgänglig i två år, Paris-guiden är den enda stad som uppdateras varje år. 

Böckerna kan köpas individuellt, men man kan också välja fem valfria städer i ett set.
Pris cirka 300 kr per styck.

2.LWKimonoSnakeCharmer02

Ormtjusare på rummet

Det gör inget om det inte finns morgonrock på hotellrummet, du vill ändå bara använda den här oemotståndliga kimonon ”Snake Charmer” från Love Warriors. Kimonon av rayon har ett handtryckt mönster och en dödskalle gjord av hjorthorn i nacken. Pris 1 190 kr.

Neccesär

Den nödvändiga necessären

Lite historia: På 1700-talet var necessären en liten tygbörs eller dosa för förvaring av parfym eller pastiller, därefter utvecklades den till att bli ett litet reseetui för toalettartiklar som parfym, puder, kam och borste. Ordet necessär kommer för övrigt av franskans nécessaire som betyder ”nödvändig”.

Just de här nödvändiga reseetuierna kommer från Axlings Linne, och är gjorda i hundra procent våfflat lin. Den lilla kostar 159 kr, den stora 229.

4.No Credits needed

Scheherazade i Dubai

Det finns en del gömda pärlor bakom den glittriga fasaden i Dubai. En favorit är den fantasieggande matresan i de gamla delarna av Dubai.

Arva Ahmed, som är född och uppvuxen här, vill slå ett slag för sina kvarter och den makalösa matkultur man finner här och har startat ”Frying Pan Adventures”. Hon kan sina kvarter, känner restaurangerna, kaféerna och delikatessaffärerna sedan barnsben, och vi äter oss genom Egypten, Iran, Irak, Syrien, Palestina och Libanon under en tur på – fem timmar. Arva har stenkoll på att vi inte blir övermätta. Och som hon kan berätta; om specifika rätter och deras ursprung, om tillagning, olika matkulturer och historia. En Scheherazade som förtrollar sina lyssnare.

Mer: www.fryingpanadventures.com

1.samsonite_at_aw14_sp70_lime_green

Håll koll på väskan

Sätt färg på din resa redan från start: Vivotec Spinner från American Tourister finns i färgerna Purple, Bright Pink, Lime Green och Navy. De iögonfallande färgerna gör dem också lätta att känna igen.

Den lätta väskan finns i tre olika storlekar: 55 cm, 70 cm och 75 cm. 

Pris från 1 399 kronor.

Redaktion
I Magasinet KVINNA hittar du alltid flera inspirerande kvinnor som delar med sig av sin historia och sina favorittips. Kvinnor som vågat, satsat och lyckats. Magasinet KVINNA är också en härlig mix av skönhet, mode och livsstil. Vi erbjuder en till bredden fylld tidning med välskrivna och läsvärda artiklar, reportage och spännande fotojobb med allt från de senaste makeup- och modetrenderna till historierna om de ledande modehusen och starka profilerna. Vi bjuder även på en mix av lyxiga smycken och klockor. Magasinet Kvinna Grundad år 2008

Liknande artiklar

2529

2247

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar