Resan går till Shanghai & Hongkong

Resan går till Shanghai & Hongkong

av -
846
Huangpo floden i Shaghai

Jag är på en snabbvisit i Asien,  det svänger snabbt i hockey och livet är spännande när saker dyker upp plötsligt. Så från en dag till en annan så satt jag på en flight Moskva-Shaghai och Hongkong! Dessa kickar får mig att leva och njuta fullt ut.  Jag älskar att planera och organisera, men det finns inget bättre än när jag måste kasta om allting och ta chanserna jag skapar för mig själv.

Jag jobbade fullt ut på planet dit och det passade perfekt med tidskillnaden också för när Europa vaknade så fick de alla mina mail på jobbet vice versa. Resan var inte så lång, men jag han besöka Shanghai som har 22 miljoner invånare! Kina, för mig är Kina som Peking, där jag varit tidigare, myllret av alla kortväxta kinder och smutsiga gator. men Shanghai kändes modern, skyskrapor och väldigt fokuserat på business. Jag kunde lätt känna varför Shanghai är Asiens näst viktigaste ekonomiska centrum efter Tokyo samt Shanghai är Kinas mest expansiva och ekonomiskt viktigaste stad. Med hamnen mitt i staden på Huangpu floden.

Mitt i Shanghais businesskvaret
Mitt i Shanghais businesskvaret

Det sista jag vill är att gå på expats restauranger när jag är i Asien, det har jag i Prag, så jag ville gärna hitta min ”hål-i-väggen-hak”, det gjorde jag. Fick serverat mig en äkta kinesisk lunch bland annat från köksmästaren Po. Jag är väldigt nyfiken av mig och kineserna pratar inte mycket engelska, så jag gick in i köket och kollade lite hur de jobbade när jag ville be om en extra tallrik till min mat. Kineserna är familjära, håller i hopa ofta med Pappa Kines i spetsen och de är flitiga och händiga. Jag älskade att se deras sätt att jobba, det är så vi borde göra. Jag är inte förvånad att Kina är en av de länderna som leder utvecklingen på många sätt i vår värld.

The chef - magiska lunchen i Shanghai
The chef- Pappa Kines – magiska lunchen i Shanghai

Hongkong är en ung, pulserande stad full av energi. Detta är uppenbart för den som står på kajen i Tsim Sha Tsui och tittar ut över Hongkongs imponerande horisont av skyskrapor. 7 miljoner människor bor i Hongkong. Med sitt tropiska klimat, vackra landskap, floder av elektronisk utrustning, fartfyllda nattliv och bra mat är Hongkong ett turistparadis. 25 miljoner människor åker hit varje år, till en stad som har några av de högsta skyskraporna i världen.The Peak.  Jag tog bergbanan upp till The Peak. Härifrån fick jagen klar dag blicka ut över Hongkong Island, Kowloon och en stor del av de över 200 öar som är Hongkong. Hongkong är min favoritstad av dessa två, så vackert och detta är verkligen Asien New York!

Hongkong by day!
Hongkong by day!

 

Victoria Harbour - Hongkong
Victoria Harbour – Hongkong
Ut i Hongkongs nattliv..Lan Kwai Fong
Ut i Hongkongs nattliv..Lan Kwai Fong
Natalia Folbrycht
Svensk-polska, bosatt i underbara Prag. Jag drivs av utmaningar & galna upptåg. Händer det inget, så ser jag till att det gör det! Före detta Elitfotbollspelare som alltid haft ett intresse för att göra affärer & upptäcka världen!

Liknande artiklar

2529

2247

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar