NYC – Bästa Inspirationsresan!

NYC – Bästa Inspirationsresan!

av -
1354
Härliga Hudson River!

Nu är jag hemma i Prag igen, vilken resa jag haft! Jag åkte för att söka inspiration och hitta glädje i små saker. NYC var helt rätt ställe att göra det på! Öppenheten bland människor om du är ute och joggar eller bara på gatan. Kundbemötande i affärerna, går inte att jämföra med vart jag bor. Är det något Prag saknar så är det just känslan för att jag som jobbar finns här för kunden! Och alla verkar vara så glada i NYC, fastän att de bor trångt, det är dyrt att leva och de jobbar många timmar i veckan. Jag förtrollades av allting detta under mina dagar där. Jag träffade så många intressanta människor med olika bakgrund och kulturer, kommer att blogga om vissa av dem lite senare i kommande inlägg.

Jag spenderade mina dagar mycket på Citybikes som det kallas, älskar konceptet det är en cykel du hyr i tex 1 vecka och använder till kreditkort för att hämta ut och lämna av.  De finns runt varje hörn och är det bästa transportmedlet i NYC! Inga gula cabs här inte! Vädret var ju strålande upp i 29 grader vissa dagar så jag cyklade runt överallt,  man får ju se så mycket då på samma gång.

Citybikes!
Citybikes!

Jag bestämde mig innan jag åkte att jag för en gång skull inte skulle lägga min tid på att shoppa i när jag var i USA och det blev lite shopping (hittade en riktigt cool affär med bara tights av kvalité i, love it, shoppade ett par Snake tights!) ,  jag var liksom inte så intresserad utan ville mest njuta av staden och insupa alla intryck!

Jag hade en vän till mig,  Selim,  som var min guide och han gjorde det helt fantastiskt för mig. Han visade sitt NYC, som han skapat under sina 10 år där. Nothing is for free som det heter och det ligger hårt jobb bakom det liv som han byggt upp där. Han har ett bra jobb, ett rikt socialt liv och njuter till full och jobbar hårt! Han introducerade mig till sina vänner och bekanta och de var så trevliga all of them, kände mig väldigt välkommen och jag är så tacksam över det, för det var en stor del av resan. Jag trodde jag skulle ta det lugnt på kvällarna och sova ut…Det blev mera festande för mig än på länge och sena kvällar, det var underbart! Också något som jag sällan skådat i Sverige i alla fall, det är att man inte delar med sig av sina kontakter eller vänner som han gjorde, han jobbar mycket kvällar på en av de bättre restaurangerna (Red Rooster Harlem som ägs av svenska superkocken Marcus Samuelsson) och varje kväll hade han säkrat upp att jag hade sällskap på något sätt, det var en fantastiskt gest som han gjorde för mig, så tacksam!! Jag inspireras av både honom och en annan vän till min Robban som också kom dit samtidigt som Selim, hängde med Robban lite också, han har också skapat sig ett fantastiskt liv, over there! Grymma killar, älskar att se människor som jobbar hårt, vågar prova, vågar satsa och till slut kommer allting gott ur det!! Men som ett av mina favoritutryck är: Också i ordboken kommer ordet arbete före succé! :)

Jag & Bästa NYC guiden Selim!
Jag & Bästa NYC guiden Selim!
Robban, Jag & William i full skratt attack!
Robban, Jag & William glada i hågen!

Med de personerna jag lärde känna via Selim hittade vi på nya saker varje dag, olika former av träning och att spela volleyboll precis vid Hudson river, bara stämningen med solen, alla trevliga volleybollkillar och utsikten, ja vad kan jag säga, magiskt!

IMG_4791

Utsikten över alla skyskraporna innan utgången, att ta en drink och se detta är medicin för kropp&själ!
Utsikten över alla skyskraporna innan utgång, att ta en drink & se detta är medicin för kropp&själ!
Älskar deras gatuskyltar
Älskar deras gatuskyltar
Bilden är tagen ur en kompis lägenhets vardagsrum, helt ok vy... :)
Bilden är tagen ur en kompis lägenhets vardagsrum, helt ok vy… :)

 

Jag åkte dit för inspiration och ibland så kommer man lägen i livet där ett byte av miljö kan betyda väldigt mycket. Det är precis vad det gjorde för mig och jag åkte hem med många skratt, glädje, nyfikenhet på livet och känslan av att ingenting är omöjligt! Så tacksam att jag fick möjligheten av att uppleva denna resan!

Liknande artiklar

2562

2273

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar