Moules au frites i Bryssel

Moules au frites i Bryssel

av -
2476

Bryssel, Belgiens huvudstad, är en stad i Europa som har mycket mer att erbjuda än man kan tänka sig. Festivaler, konst, shopping, belgisk choklad och belgiskt öl. Allt i en enda kompott, lite av varje skulle man kunna säga. Bryssel är en av de vackraste städerna i Europa och även den stad som är mest välbevarad efter andra världskriget då den lyckades undkomma bombningarna.

I Bryssel som även kallas EU:s hjärta, här hittar du EU-kommissionen, EU-parlamentet och Ministerrådets högkvarter ligger här och även liksom NATO:s högkvarter.

Staden har 145 000 invånare, men om man räknar in storstadsområdet och alla som jobbar i staden så handlar det om flera miljoner människor. Eftersom så många människor rör sig i staden så är Bryssel kontrasternas stad, en mångkulturell och kosmopolitisk stad.

Bryssel har två officiella språk: nederländska och franska.

Bäst och mest shopping hittar du i området kring Antoine Dansaertstraat och Kartuizersstraat.

För dig som älskar mat så är Bryssel staden du skall åka till. Utöver choklad- och öltillverkningen är landet känt för sin tillagning av skaldjur, framför allt musslor. Ångkokta musslor på den här restaurangen ”Chez Leon” åt jag på igår, det är riktigt Belgiskt anrikt bistro jag kan rekommendera varmt och på samma gatan hittar du flera mysiga krogar att äta en bit mat på innan besök på några trevliga barer för att njuta av kvällen helt…Men boka bord i förväg på ”Chez Leon” , det var lång kö under hela kvällen, medan jag åt…

Manneken Pis, eller den kissande pojken, i Bryssel är en stadssymbol för Bryssel kan man nästan säga.
Manneken Pis, eller den kissande pojken, i Bryssel är en stadssymbol för Bryssel kan man nästan kunna säga.
Natalia Folbrycht
Svensk-polska, bosatt i underbara Prag. Jag drivs av utmaningar & galna upptåg. Händer det inget, så ser jag till att det gör det! Före detta Elitfotbollspelare som alltid haft ett intresse för att göra affärer & upptäcka världen!

Liknande artiklar

2529

2246

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar