Manila – Filippinernas huvudstad

Manila – Filippinernas huvudstad

av -
2247

Jag har varit iväg igen på ett litet äventyr, denna gången Manilla, Filippinernas huvudstad med 12 Miljoner invånare och är en av världens mest tätbefolkade storstäder. Manila ligger vid Manila Bay och staden går också under namnet City of Man. Mitt fösta besök i staden, men inte i landet, var på ön Boracay för ett apr år sedan. I Manila kan man andas in historia och det var just deta jag lade stor focus på under mina dagar här. Jag tog en cykeltur med Bambikes i”Intramuros” som betyder innanför murarna. Detta gamla historiska delen av Maila och den mest intressanta. Bambikes har guidade turer på egenproducerade cycklar av Bamboo. Jag älskar männiksor som är kreativa som just ägaren av Bambikes. Han kom för 6 år sedan och började producera cycklarna som han nu exportera till hela världen. Detta bidrar med att många människors välfärd ökat då han gett dem arbetstillfällen. Han har även byggt en lekplats av bamoo för barn att leka på då han kände att deras nuvarande skrangliga lekpaltser var en farozone för att något kunde hända barnen då de lekte eftrersom det inte var säkert. Flera av dessa människor tack, jag inspirerads av detta! Under denna tur i gamla stan besöker vi den medeltida fästningen Fort Santiago och i denna stad möts nybyggda skyskrapor speciellt då i Miltals  moderna och kommersiella och finansiella centrum Makati (där jag också bodde under min vistelse) med medeltida väl restaurerade medeltida byggnader och kyrkor.

På min bambike
På min bambike
Bild från Intramuros
Bild från Intramuros
Innan för murarna
Innan för murarna

I denna spanska koloni passade jag på att träna så klart, det är bästa sättet för sightseing att bege sig ut i staden och löpa. Man får se saker samtidigt som man gör sin träning.

Både en löptur för att se så mycket som möjligt och jag blev väldigt glad hur jag upptäckte hur Världen är Rosa i Oktober. Monsun regnet gjorde min löptur bara mera exotisk :)

Bästa sättet att se staden på är att snöra på sig löparskorna
Bästa sättet att se staden på är att snöra på sig löparskorna
Världen är Rosa överallt i alla fall i Oktober Månad
Världen är Rosa överallt i alla fall i Oktober Månad
Vacker vid Manila bukten
Vacker vid Manila bukten

Jag besökte en del restauranger och en av de som jag kan rekommendera The Bayleaf är just där man har en utsikt över Manila bukten och kan njuta av både goda drinkar, atmosphär och se på människor från alla världens hörn är hotellet! Bästa tiden är cirka kl 16.30 för att se den fina solnedgången över Manila bukten.

Utsikten på Skydeack på Bayleaf
Utsikten på Skydeck på Bayleaf
Manila från den moderna vinkeln
Manila från den moderna vinkeln

Vill man shoppa i Manila så åker du till Greenhills, denna enorma marknad erbjuder all man kan tänka sig och har man lust att lägga tid på att fynda allt från tyger, kryddor, kläder och tycker om att pruta så åker man hit.

Trafiken är så klart som i alla storstäder väldigt tung dygnet om och jag kan rekommendera att ta sig runt med Uber här. Denna app är genialisk! Man beställer via appen på mobilen, knappar in upphämtningställe och vart man skall, ditt kort är registrerat så när du stiger av din bil, så debiteras du på ditt kort.

Ett  framför allt mycket säkert transport medel världen över, finns dock inte i alla länder och städer, men så fort det finna så använder jag det.

Registrera dig här du med!

Natalia Folbrycht
Svensk-polska, bosatt i underbara Prag. Jag drivs av utmaningar & galna upptåg. Händer det inget, så ser jag till att det gör det! Före detta Elitfotbollspelare som alltid haft ett intresse för att göra affärer & upptäcka världen!

Liknande artiklar

2529

845

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar