Italienska drömmar

Italienska drömmar

av -
1086
Vyn mot strandpromenaden

 

Hej i höstrusket! I alla fall blåste det rejält på ön idag..!

En annan ö som det kunde blåsa rejält på, var Palermo!

Dit for vi en ruggig mars-dag, lillpojken, (blivande) maken & jag!

Konferens var det som gällde för mig, och Sicilien är ju ett minst sagt härligt ställe för en sådan! Så nog gick det ingen nöd på mig som satt i konferensrum halva dagarna och såg Palermo resten av dagarna med roligt konferenssällsskap och familj! Killarna led inte direkt de heller, som fördrev förmiddagarna med italiensk hotellfrukost, bad och att plocka apelsiner (!) i närheten…

Lite tur hade vi, att vädret var ovanligt varmt för första veckan i mars och gick upp till 25 grader! Så det var barbent, t-shirt och en kavaj till kvällen som gällde :-)

Hotell med havsutsikt och enormt barnvänlig personal, som utan att blinka uppgraderar oss till en svit bara för att vi hade en liten med oss! På restaurangerna var de inte sämre att busa med lillen så han bara stirrade förvånad på dem först, men var snabbt med på noterna – för skratt behövs inte språk, alla gånger…

Så här när mörkret börjar krypa på, är det inte utan att jag längtar tillbaka… Det kanske ändå är apelsinodlare jag ska bli?!

 

Vyn mot strandpromenaden
Vyn mot strandpromenaden
Med lillgubben som ännu hade napp när det begav sig!
Med lillgubben som ännu hade napp när det begav sig!

 

Operahuset i Palermo
Operahuset i Palermo

 

Med smått sällskap var det tyvärr inte läge att gå på föreställning, men en guidad tur bakom kulisserna blev det allt! Operahuset stoltserade med en kunglig loge, helt i röd sammet, där det fina folket suttit en gång… Häftigt! (Tyvärr fick vi inte fota därinne.)

Mysiga restauranger i all ära, men godaste middagen plockade maken ihop på en vanlig mataffär. Lite oliver, färska tomater, mozzarella, skinka och färskt bröd, med ett glas okänt italienskt vin blev något av det godaste jag någonsin ätit! Men sällskapet gör ju sitt till..!

Ofta rycker jag det kan vara härligare att längta tillbaka till en mysig plats, än att fantisera om en ny…

Vilken resa drömmer du om just nu?

Just ikväll kommer jag inte längre än Visby-Stockholm i alla fall :-)

Ha en fin kväll!

kram Lina

Lina de Gysser
Retoriker, doktorand i retorik vid Uppsala universitet, utbildad journalist och förläggare på det egna förlaget Leander Publishing. Ö-bo på Gotland sedan 2010 med familj & hus vid östkustens strand. Skriver i en ständig pendlingsrörelse mellan ö och fastlandet gärna tankar om retorik, kommunikation, inspiration, entreprenörskap, litteratur och design.

Liknande artiklar

2529

2247

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar