Destination: Magiska Colorado & Coola California!

Destination: Magiska Colorado & Coola California!

av -
1066
Here I'm right next to the Hollywood sign! What a view!

Jag har varit på en super resa i USA. Resan gick till Colorado och California, precis som min förra USA resa i Maj till New York så var denna i heller inte planerad. De bästa resorna brukar inte vara det har jag märkt :)

Det började med att vädret i Sverige som vanligt är lite instabilt och det regnade mest hela tiden…Så en möjlighet att åka över och hälsa på en vän öppnade sig. Jag hoppade på flyget som tog mig från Kastrup till New York, en lay-over på 5 timmar och sedan flyg till Denver på 4 timmar. Lång resa, men jag har alltid mycket att göra när jag flyger, film, musik, blogga, jobba, läsa intressanta magasin. Jag har faktiskt svårt att förstå de människorna som inte vet vad de skall göra med den lediga tiden under sina flygresor.

Denver, Colorado vad visste jag om denna stad? Inte mycket mera än att en amerikans Tv-serie jag kollat på när jag var liten utspelade sig här nämligen ”Dynastin” med Joan Collins i spetsen. Jag fick veta av min bror som bott i Bolder i närheten av Denver att naturen är fantastisk, mer än så visste jag inte. Så väl på plats tog det inte långt tid att se den här FANTASTISKA naturen, bergen var så galet vackra när jag körde längst med vägarna, kändes som ett paradis. Det var en aktiv semester med träning och jag brukar ha för rutin att i nya städer bege mig ut och springa i staden som ett träningspass, 2 i 1 liksom. Både träna och kunna upptäcka staden. Denver var vackert, ca 1 miljon invånare och en stad jag faktiskt gillar.

Denvercity
Denver city
Colorado precis så vacker miljö som det ser ut!
Colorado precis så vacker miljö som det ser ut!

Nära till bergen om man vill ha det, många äventyr som paddle-boarding som jag lärde mig där. Det var riktigt kul och samtidigt utmanande att stå på brädan och hitta rätt hållning för att hålla sig kvar. Vi var uppe i bergen i en ort som heter Breckenridge ganska nära kända Aspen och hickade, det var magiskt vackert och så frisk luft! Det är svårt att träna i Colorado på samma sätt som hemma pga den höjden över bergen Colorado är på. Många idrottsmän/kvinnor kör ofta sin försäsongsträning just av denna anledning här tex. När de sedan kommer ner i städer på normal höjd så känner dig sig mycket lättare och mera tränade.

Magiska vyer...
Magiska vyer…Breckenridge
So beautiful this place, fick nypa mig i arme vid flera tillfällen när jag vi här!
So beautiful this place, fick nypa mig i arme vid flera tillfällen när jag var här!
Morgon yoga på paddleboards!
Morgon yoga på paddleboards!
Paddleboarding for the first time, so fun!
Paddleboarding for the first time, so fun!

Efter ett par dagar i Denver så tog vi flyget ner till LA. Jag hade aldrig tidigare varit i LA och ja det såg ut precis som på film med Santa Monica beach, Folket som åker rullskridskor, cyklar eller joggar i extremt tighta kroppar längst med stränderna. Var en runda och kollade på uterummet ”Golds” också så klart, mest för att ha sett det. Jag sprang en runda inne i LA också för att se själva innerstaden. Skyskrapor och en del uteliggare syntes till. Vi gjorde de sedvanliga sakerna som att hicka upp för Hollywood hills så att jag kunde ha sagt att jag varit i själva hollywood också så klart :) Walk of fame var nästa attraktion på listan. På kvällen åkte vi runt i beverly Hills för att se hur det ser ut där och precis som väntat stora lyxvillor, med helt rena gator som kantades av de perfekta palmerna, precis som i filmerna. Vi var på en super trevlig middag på restaurangen Mastro’s, som ligger mitt i Beverly Hills inte långt från Rodeo Drive. Ni vet gatan Julia Roberts vandrade på i min favoritfilm Pretty Woman. På Mastro’s åt jag min bästa steak ever faktiskt. Det är ett steakhouse väl värt ett besök i trevlig miljö med live musik!

Hiking up the sign!
Hiking up the sign!
Walk of fame
Walk of fame
Vanice Beach
Vanice Beach
Santa Monica Beach
Santa Monica Beach
Pretty Woman walking down the street...1990 spelades Pretty Woman in just på denna gatan, Rodeo Drive!
Pretty Woman walking down the street…1990 spelades Pretty Woman in just på denna gatan, Rodeo Drive!

LA var grymt för ett par dagar, men efter det så vill man bort från hetsen och då drar man till Laguna Beach eller Newports Beach. WOW, dessa ställena är fantastiska och som tagna ur en lexington reklam eller en Hollywood film där man ser ett hus på stranden och man tycker att det ser så vackert ut. Så vacker var det fanatiskt i verkligheten. Dessa två orterna tillhör Orange County, inte långt från trendiga och fartfyllda LA. Men dock så annorlunda och harmoni och rofyllda. Jag åt världens bästa frukost på Laguna Beach på ett ställe som heter The cliff, med utsikt rakt över havet. Detta var ett av mina starkaste minnen från resan, för att det var så vackert, stilla och naturnära.

Laguna Beach
Laguna Beach
My favorite place på The Cliffs magiska utsikt över en frukost att börja dagen med...
My favorite place på The Cliffs magiska utsikt över en frukost att börja dagen med…
Newport Beach by evening
Newport Beach by evening

”Colorado är min favoritstat i USA från och med nu. Även om LA, Miami och NY är coolt och riktigt bra ställen, så finns det inget som slår naturen & harmonin i Colorado!”

Jag hade en helt oförglömlig spontanresa som jag är supertacksam att jag fick uppleva och på mina 8 dagar där lärde jag mig otroligt mycket om mig själv och om livet i sig. Colorado är min favoritstat i USA från och med nu. Även om LA, Miami och NY är coolt och riktigt bra ställen, så finns det inget som slår naturen och harmonin i Colorado! En plats jag kan tänka mig på bo om jag hade bott i USA. Tack USA för alla fina minnen och upplevelser!!

 

Så tacksam för dessa dagarna i denna otroliga natur!
Så tacksam för dessa dagarna i denna otroliga natur!

Jag älskar quotes och till av denna resans minnen så passar detta quotet så bra in:

This journey lesson.
This journey’s lesson.

 

 

Liknande artiklar

2562

2273

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar