Såhär Tänker Jag Innan Jag Ska På Kalas

Såhär Tänker Jag Innan Jag Ska På Kalas

av -
1146
Sommarversionen av min outfit från Gala Kvällen


Partybrud, det har jag varit länge. Om det är kalas någonstans då är jag garanterat på plats! Älskar att kvällen innan tänka ut vad jag ska ha på mig . Det är en hel vetenskap!

För att hitta rätt måste man svara på vissa frågor:  Vad händer? Vem kommer?  Var är det? Hur kommer jag dit?  Hur länge håller det på? Vad är det för sorts lokal? Kommer det att vara kallt eller varmt? Vad står det på inbjudan?  All information är livsviktig och ju mer man vet desto mer har man att jobba med och chansen att det blir rätt ökar.

Jag var ju ute 10 dagar i sträck nyligen och det var tillställningar både på dagen och på kvällen. Konstseminarier, gallerirundor, konstluncher, konstnärsföreläsningar, galleripremiärer och en  tjusig galakväll. Mitt rum såg ut som ett bombnedslag på slutet med kläder och skor och jackor och kappor i stora högar.

Jag ska beskriva hur jag tänker, och om ni tycker att det låter formidabelt och smart och rent av genialt så kom ihåg att jag har partajat i snart 30 år! Ni lyssnar på ett gammalt proffs.

Här är det kallt som fan och jag hatar att frysa och i London finns det alltid risk för regn, därför har jag  oftast på mig skor som inte är mocka och helst inte för höga. Acnes svarta stövletter ger lagom höjd och är lätta att gå i fort  och därför bra när jag åker tunnelbana och rusar med Googlemaps i hörlurarna för att hitta alla dessa olika adresser.

I väskan har jag alltid en lätt bok ( Just nu om Egon Schiele) äpple, nötter, Fresh Läppstift, Laura Mercier puder,  Mini Diptyque parfym, pengar, kreditkort, hörlurar (lyssnar alltid på Podcasts när jag går), paraply, två cashmir halsdukar ( fryser hela tiden) och halstabletter. Stor väska.

Om vi då tar några exempel på utstyrslar och evenemang så kan vi börja med kvällen ”Debora Delmar” hemma hos storsamlaren Fru Petitgas. Det skulle komma mycket folk och då brukar det per automatik  bli lite festligare och folk vill visa upp sig och vara extra fina, även fast det är en vanlig Tisdag. Jag visste att det skulle komma viktiga konstpersonligheter som jag aldrig träffat förut och då ville jag att  deras första intryck av mig skulle vara positivt. Looken jag eftersträvade var; hel/ren/avslappnad/cool/feminin/maskulin/samtida.

Jag gillar att se enkel ut men då krävs intressanta detaljer som t.ex smycken, någon ball håruppsättning och röda läppar, annars ser man bara tråkig ut. Hade köpt en svart  silke/kimono/tunika/klänning med vit detalj runt knäppningen på ”Zadig &Voltaire” (favoritmärke som designas av min gamla polare från Svenska Kyrkan i Paris: Cecilia Bönström). Hängde på mig den med ett par leggings från Filippa K och ett par vinröda skor. Diamanter i öronen och vinröda läppar på det. Jag erkänner att det kanske inte låter så storslaget men I promise det blev precis rätt.

Nästa event: min vän Sarah föreläste på ”The Wallace Collection” Museet och det började  kl 11 med lunch efteråt.  Museet är otroligt anrikt och vackert så lite fin måste man vara även fast det var en fredag morgon. Bästa svarta gubbyxorna från  Zara med svart polotröja och en jeansskjorta över det. Låter det konstigt ? Det var skitsnyggt! Stor blå halsduk, mörkblå ”Shrimps” fuskpäls, svarta låga gubbskor och stora ringar i öronen. Ni ser det framför er va ? Sådär lite lagom kvinnligt och manligt i en enda spontan röra.

Föresten, jag måste poängtera att det är viktigt med ytterkläder. Ofta öppnar hembiträdet dörren och tar kappan och sen när det är hemgång står man i hallen och väntar på att jackan hämtas och man småpratar och kollar in varandras skor och kläder och kommenterar och då vill man inte sätta på sig en möglig gammal råttpäls.

På fredagsmorgonen fick jag ett text från Veronique min franska väninna som undrade om jag ville komma på gala/charity middag på kvällen. Hon sitter i styrelsen för ”Opportunity International” (dom hjälper med microfinansiering/ lån till kvinnor i Afrika) och en av hennes gäster var tvungen att åka till New York i all hast. Jag hade redan innan varit nyfiken på organisationen och tackade därför glatt ja!

Eftersom dom hade hyrt ” Church House” började kvällen med att vi fick besöka ”Westminster Abbey”. Det var maffigt att gå runt där på kvällen ensam ( alltså jag hade ingen  kavaljer men alla andra gäster var ju där)  i den enorma kyrkan. Jag livade upp gravallvaret med att spana in tjejernas outfits och många hade långklänning och päls och skyhöga klackar.

Jag körde ett säkert kort med min puffiga Chloe kjol, mörkblå topp och en liten svart Yves Saint Laurent kavaj.  Eftersom jag kom ensam tyckte jag det var viktigt att må bra i det jag hade på mig, annars står man lätt där ensam och ängslig och fult klädd och då är det lika bra att gå hem med en gång.

fortsättning följer…

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar