Roksanda Ilincic min Ambassadör

Roksanda Ilincic min Ambassadör

av -
890

Tillbaka i London. Allt jag ville göra efter 8 dagar i Spanien var att stanna hemma. Laga min egen mat, slippa snö och klä ner mig. Istället fick jag klä upp mig och stappla iväg på kalas.

I och med att Contemporary Art Society är en organisation som lever på donationer är vi på ständig jakt efter nya givmilda, konstintresserade, potentiella medlemmar. Detta gör vi på många olika sätt. Denna kväll hade vi en liten tillställning där konstsamlaren Karsten Schubert bjöd hem ”Offren” till sitt hem. Jag hade bjudit in ett par som jag trodde kunde bli intresserade och Flavia min kompis och partner in crime hade gjort detsamma.

Vi var 15 stycken och jag måste erkänna att det var lite stelt och bara sådär lagom roligt. Vi åt lax och couscous och en kille som var jurist berättade att han minsann var medlem i en Strumpklubb och det var jätte kul för han får två par strumpor på posten varje månad!

Karsten är en excentrisk, tysk konstsamlare och Konstnärsagent. Han bor ensam i en fantastisk våning med en million böcker i från -golv-till-tak bokhyllor. Endast en liten skabbig hundkrake håller honom sällskap.  Hans konstsamling var annorlunda och mixen var originell. Det var en salig blandning av Bridget Riley (känd samtida Engelsk konstnärinna som gör optiska/grafiska tavlor med streck/linjer i olika färger) urgamla Romerska Byster, små engelska bronshästar, en Picasso och två tidiga Mondrian. Detta var bara en liten del av samlingen, resten är inlåst. Efter middagen och talen satte sig Karsten på en liten stol och signerade och sålde sin senaste novel! Jag kände att jag liksom var tvungen att köpa eftersom han så snällt hade ställt upp som värd. Nu gäller det att hålla tummarna och hoppas på att  gästerna kände sig inspirerade och intresserade och bestämmer sig för att betala medlemsavgiften.

 Om en månad är det dags för årets CAS Gala då vi styr upp med en fantastisk fest och håller en Auktion för att samla in pengar (denna ständiga jakt på pengar). I år har vi en flashig ny ambassadör som ska hjälpa oss med PR, nämligen Roksanda Ilincic / Fashion Designer. Temat för i år är ”Kalejdoskop” och det tycker vi passar bra just med Roksandas kläder som ofta är väldigt färglada och geometriska. Vi hoppas självklart att hon ska bjuda in sina kändiskompisar för det betyder press för oss, och paparazzis och snack och skvaller…..allt för att främja konsten.

Självklart är vårt samarbete givande för henne också och nästa vecka kommer massa konstsamlare att mingla i hennes Butik här i London. Iden är att hon ska få en ny kundkrets och att mode och konst ska mötas i ett nytt format.  I och med att hon ursprungligen är från Forna Jugoslavien har jag dessutom stora planer på att  prata serbiska och bli bästis med henne!!

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar