text & foto Mia Litsröm

Det är sjutton år sedan klockvarumärket TechnoMarine presenterade sina första klockor. Fransmannen och ägaren Franck Dubarry designade då de första kronograferna med genomskinliga plastarmband med livet i Saint Tropez som inspirationskälla.

Under det första året såldes 50 000 exemplar och succén var ett faktum. Dubarry hade skapat en ny typ av modebetonad lyxklocka som ”alla” ville ha. Den såldes företrädesvis i det rika Saint Tropez och från början var idén att klockan skulle bli något av en extravagant souvenir – men istället blev den en inspiration för morgondagens så kallade ”finklockor”. På den populäraste modellen TechnoDiamond satt två rader med diamanter på boettringen på totalt 1,1 carat och bandet var av genomskinlig plast.

Allmänheten fann det fräckt, vågat och spektakulärt! Alla som köpte klockan fick dock ett läderband med i etuiet för att ha en möjlighet att variera.

När det var dags för generation två av TechnoMarin’s klockor fick bolaget en ekonomisk dipp. Liksom sina kollegor Carlo Crocko, skaparen av Hublot med guldarmband och gummiarmband på tidigt 1980-tal, och Severin Wunderman som i början av 2000-talet lanserade Corum Bubble, blev lanseringen av TechnoMarin’s nya klockor mött av motgångar.

Men sedan 2010 är TechnoMarine ordentligt tillbaka med både en ny ledning och nya modeller. Även prisläget har förändrats betydligt sedan starten då det var ganska dyra.

Både gamla och nya kunder uppskattar de nya klockorna som har en sportigare design som passar de som inte vill bära en förutsägbar klocka. Priserna startar strax under 4 000 kr och på flera av modellerna är banden fortfarande utbytbara.

Magasinet KVINNA begav sig till Amsterdam för att titta på de nya modellerna och fick se en humoristisk, snygg och stilig kollektion.

Cruise Sports är en av de nya serierna och dessa klockor passar lika bra till sandaler som till kostym eller dräkt. Dykarklockan BlackReef är en väldigt snygg ”dykare” som är vattentät ner till 500 meter.

Läckrast var modellen Aquasphere som ritats av Federico Restrepo som säger att han inspirerats av havsbottens estetik och parfymflaskor, något som syns tydligt på hans klocka. Under glaset simmar 28 praktfulla pärlor och boettringen är dekorerad med två rader diamanter på ”klassiskt” TechnoMarine manér.

Redaktion
I Magasinet KVINNA hittar du alltid flera inspirerande kvinnor som delar med sig av sin historia och sina favorittips. Kvinnor som vågat, satsat och lyckats. Magasinet KVINNA är också en härlig mix av skönhet, mode och livsstil. Vi erbjuder en till bredden fylld tidning med välskrivna och läsvärda artiklar, reportage och spännande fotojobb med allt från de senaste makeup- och modetrenderna till historierna om de ledande modehusen och starka profilerna. Vi bjuder även på en mix av lyxiga smycken och klockor. Magasinet Kvinna Grundad år 2008

Liknande artiklar

1166

4842

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar