Av Britta Rossander

Ingen årstid är så attraktiv för smycken som jul- och nyårsperioden. Vi ger gärna bort dem som gåvor eller bär dem till fest. Använd alla dina vackra accessoarer – det behövs i vintermörkret.

Att variera med

MK5555
MK5569

Modeklockor och klockor som man kan bära som accessoarer som matchar kläderna kan ibland ha en design som är förvillade lik ett lyxvarumärke. Så är fallet med dessa vid en första anblick – men tittar man två gånger så syns det att de är väldigt olika. Gult guld, stål eller roséguld för handleden är vad amerikanske Michael Kors erbjuder i sin klockkollektion för hösten. Priserna ligger från ca 2 500 kr.

Drottninglikt

DA11119_010101_De_Luces_ring_in_yellow_gold_and_diamonds.jpg_cmyk

Carrera Y Carrera har lång tradition av att tillverka juveler åt noblessen. Det spanska företaget startade sin verksamhet redan 1885 och fick tidigt hovet och Haubsburgarna som kunder. Deras smycken har ofta en touch av renässans i sin design och just denna ring pryder säkert vilken okrönt drottning som helst. Pris på förfrågan.

Sofistikerat

Manschettknappar-4479
Manschettknappar i vitt guld med en diamant på varje om 0,40 ct är bland det mest eleganta en man kan bära. Dessa har dessutom platta av pärlemor vilket ger dem lite extra sting. Kommer från W A Bolin, pris 80 500 kr.

Blomman framför andra

Melody_Gardot_Picture_1-1

Rosen som motiv för smycken och klockor är populär just nu. Här är två exempel från den absolut högsta skolan av hantverksskicklighet. Jaeger-LeCoultre har inte bara skickliga urmakare de har även superskickliga juvelerare som kan konsten att göra snowsetting med diamanter på en klockboett. Modellen La Montre Extra Ordenaire La Rose är verkligen ett bevis på det. Piaget, även de en firma som tillverkar klockor, har en juvelavdelning som de senaste drygt tio åren visat prov på att det de tillverkar tillhör det bästa av det bästa. Här visar jazzsångerska Melody Gardot prov  diamantbeströdda smycken ur deras serie Roses from Piaget.

Som ett smycke

4_Mini_Slimline_FC_200WHDSD5B_FC_200WHDSD6B

Ett märke som är relativt nytt på den svenska marknaden är Frederic Constant. De kvalitetsklockor med quarts eller manuella verk. Just denna modell som ingår i serien Ladies Slim Line har quartzverk och är bara 1,9 mm tjock. Designen är inspirerad av 1950-talets smycke, ur och klockan finns i stål eller med guldplättering med eller utan diamanter.

Redaktion
I Magasinet KVINNA hittar du alltid flera inspirerande kvinnor som delar med sig av sin historia och sina favorittips. Kvinnor som vågat, satsat och lyckats. Magasinet KVINNA är också en härlig mix av skönhet, mode och livsstil. Vi erbjuder en till bredden fylld tidning med välskrivna och läsvärda artiklar, reportage och spännande fotojobb med allt från de senaste makeup- och modetrenderna till historierna om de ledande modehusen och starka profilerna. Vi bjuder även på en mix av lyxiga smycken och klockor. Magasinet Kvinna Grundad år 2008

Liknande artiklar

1166

4843

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar