text britta rossander foto Mia Litström & Piaget

Piaget är varumärket som man associerar med ett utmärkt juvelarbete och urmakeri på en mycket hög nivå.

Varumärket Piaget har sedan starten i slutet av 1800-talet alltid förknippats med lyx och förfining. Hantverket är alltid av oklanderlig kvalitet och designen bjuder alltid på en lekfullhet. De små detaljerna i kombination med en känsla av humor bidrar till objektens stilkänsla och oemotståndlighet.

Genomslaget för märket kom på 1970-talet och blev speciellt stort inom filmvärlden. Detta berodde i första hand på att Yves Piaget själv bodde där och kunde påverka så att filmstjärnorna själva köpte klockorna.

Med sin avantgardistiska design och med urtavlor som var gjorda av tunt skurna ädelstenar blev Piaget, under 1960- och 1970-talet, superkändisarnas älsklingsmärke.

Konglomeratet Richemont köpte varumärket 1988 eftersom de var i behov av Piagets kunskap och urverkstillverkning. Detta gav Piaget ekonomisk stabilitet och bara några år senare presenterades de första juvelkollektionerna Possession och Tangara.

Yves Piaget är idag en distingerad äldre gentleman som fortfarande är verksam men då huvudsakligen som ambassadör för varumärket. Yves som är en hängiven rosodlare fick för drygt 30 år sedan en ros uppkallad efter sig i samband med den internationella tävlingen New Roses 1982. Rosen, som har kommit att förknippas med varumärket Piaget, är känd för sin praktfulla virvel.

– Jag har alltid varit förtjust i rosor och fascinerats av att odla dem. Man måste ha både fantasi och disciplin för att få fram de allra vackraste blommorna, säger Yves Piaget.

Så det är kanske därför som Piagets senaste juvelkollektion är en enda stor hyllning till The Piaget Rose. Juvelerna och smyckena är alla inspirerade av rosens former och dess speciella ikonstatus inom blommornas värld.

Vackrast av dem alla är klockan som har en urtavla som är dold under rosenbladen. Hela 668 brilliantslipade diamanter ingår i konstverket varav 40 stycken är placerade på spännet och själva armbandet består av svart läderfodrad satin.

Vilken kvinna skulle tacka nej till ett par Piaget Rose örhängen i vitt guld med briljanter dinglande från örsnibbarna, eller kunna motstå en ring med 158 diamanter.

Som ambassadris för kollektionen har Piaget valt den hyllade jazzsångerskan Melody Gardot som bland annat har gjort en nyinspelning av Edith Piafs legendariska och älskade låt La Vie en Rose som Piaf spelade in redan 1947.

– La Vie en Rose betyder en massa saker för mig men först och främst reflekterar den mitt förhållande till min gitarr, vad den har betytt för mig i mitt liv och hur saker och ting har förändrats genom den.

– Sången La Vie en Rose har betytt mycket för min personliga musikaliska trädgård. Det var musiken som gjorde att jag fann mig själv igen efter en svår sjukdomstid. Men med fantasins kraft är allt möjligt, säger Melody Gardot.

Under senaste SIHH mässan visade Piaget upp en hel trädgård av unika ljuvliga juveler. Klockorna som visades på mässan var enastående i hantverksskicklighet och elegans. Melody var naturligtvis där och sjöng för oss, iklädd juveler från Piaget från topp till tå.

Redaktion
I Magasinet KVINNA hittar du alltid flera inspirerande kvinnor som delar med sig av sin historia och sina favorittips. Kvinnor som vågat, satsat och lyckats. Magasinet KVINNA är också en härlig mix av skönhet, mode och livsstil. Vi erbjuder en till bredden fylld tidning med välskrivna och läsvärda artiklar, reportage och spännande fotojobb med allt från de senaste makeup- och modetrenderna till historierna om de ledande modehusen och starka profilerna. Vi bjuder även på en mix av lyxiga smycken och klockor. Magasinet Kvinna Grundad år 2008

Liknande artiklar

1166

4843

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar