Ett perfekt och lockigt svall är lika perfekt oavsett om du vill använda det till vardag eller till fest. Det finns många tips på hur du fixar det där härliga svallet som får alla att vända sig om. Ett tips är att fixa det redan på natten innan och vakna upp med perfekta lockar. Då behöver du inte heller anstränga dig lika mycket och stå med locktång och produkter.

Få härliga lockar över natten

Det går faktiskt att få riktigt fina lockar över natten och det bästa är att du inte behöver några verktyg för att lyckas. Det enda som behövs är ett par hårtofsar och ett lite mjukare bälte, till exempel ett sådant du har på din morgonrock. Det viktiga är att det är minst dubbelt så långt som själva håret. Det ska också vara ganska tjockt annars blir lockarna alldeles för små. Lägg bältet rakt över huvudet och ta små sektioner av ditt hår och snurra runt bältet. När du har två lika stora tofsar sätter du upp dessa i två bollar och lämnar över natten. Nästa dag när du vaknar är det bara att släppa ut håret. Glöm inte att använda hårspray för att garantera att lockarna håller hela dagen och kvällen. Det finns en rad olika märken och varianter som gör jobbet perfekt.

Andra tips för hållbara lockar

Ett klassiskt tips är att använda spolar för att få till de där fina lockarna. De finns i alla former och storlekar så du kan få den storleken på lockarna som du önskar. Spolar är också ett perfekt alternativ om du vill ha mycket volym i håret.

Det går även att få vågor över natten genom att sova med flätor. Ju stramare fläta desto mindre blir vågorna. Satsa på flera mindre flätor om du vill ha mer tydliga vågor.