Sommaren knackar på dörren och det är dags för lata dagar på stranden, men du behöver inte gå dit tomhänt. Köp en snygg och händig strandväska där du kan packa ner allt som krävs för en härlig dag i solen. Vad ska man egentligen ha med sig i sin strandväska? Det ger vi dig tips om här!

Glöm inte det viktigaste – solskydd

Att skydda sig mot solen är A och O när du ska ligga på stranden och solskyddet är lika viktigt som nycklar och mobiltelefon. Det spelar ingen roll om du befinner dig i Medelhavet eller hemma i Sverige, det är alltid lika viktigt att skydda sig. Det rekommenderas att köpa två olika krämer, en för ansiktet och en för kroppen. Ansiktet har tunnare hud och är därmed känsligare mot solens UV-strålar. En annan fördel med att ha en kräm som är anpassad efter ansiktet är att den inte täpper igen porer på samma sätt som en vanlig kräm kan göra.

Solglasögon

Solglasögon är ytterligare ett skydd mot solen och ett enkelt sätt att skapa en snygg och stilren look. Du kan satsa på ett par enklare solglasögon eller märkesbågar. Glöm inte leta på second hand eller köp begagnat där du verkligen kan göra fynd.

Strandskor

Det rekommenderas att du alltid har ett par strandskor när du rör dig på stranden. Ett par klassiska flip-flops går att hitta billigt och funkar i alla lägen. De tål dessutom både vatten och sand vilket är en stor fördel.

Hatt eller keps

Det är minst lika viktigt att skydda huvudet som kroppen och därför du ha med dig någon form av solhatt eller keps. Det finns en uppsjö av billiga och snygga solhattar i butik som gör att du är både säker och trendig på stranden. Det är ett säkert kort helt enkelt!