Att handla på second hand ligger helt rätt i tiden. I en värld där vi försöker bli allt mer klimatsmarta och slopa slit-och släng kulturen vinner second hand allt mer mark. Och det går faktiskt att handla på second hand hemma i soffan. Det gäller bara att ta till sig vissa knep för att undvika att bli lurad och få på nitar. Här får du all information om hur du ska tänka för att hitta de bästa fynden.

Fundera på vad du letar efter

En second handbutik har oftast ett väldigt stort utbud och väldigt mycket att titta på. För att enklare kunna sålla i sortimentet är det en gode idé att bestämma sig innan efter vad man är ute efter. Du bör i alla fall fundera på vad du letar efter. Då kan du klicka dig in på en specifik kategori eller sortera efter ett visst varumärke.

Ta god tid på dig

Att handla på second hand är inget man bör stressa med. Ta god tid på dig och kika på allt i lugn och ro. Det gäller även om du besöker en fysisk second handbutik. Det brukar även finnas lådor och skåp att leta igenom i dessa butiker.

Kolla upp butiken

Om du besöker en fysisk second handbutik har du möjlighet att kolla så att kläderna är hela och rena. Den möjligheten har du inte om du handlar i andra hand på nätet. Därför är det viktigt att du väljer en seriös butik och läser recensioner på nätet innan du gör ett köp. Glöm inte läsa igenom villkoren och se om du har möjlighet att byta tillbaka plaggen om de inte passar. Tänk också på att du kan be någon med sykunskaper sy ihop plagget lite om det inte skulle passa till 100 % när du köper det.