Stolt svenska i Prag!

Stolt svenska i Prag!

av -
1337

Veckorna går så snabbt att det är vår i Prag nu. Jag var på ett event på svenska ambassaden här i Prag i förra veckan som var intressant. Det var Ikeas VD (för Ungern, Slovakien och Tjeckien) som talade om företagets planer inför framtiden, deras visioner och hur de motiverar sitt team. Jag blir genuint stolt över att vara svensk och förknippas med Ikea som bolag. Det är ett otroligt arbete Ikea och Ingvar Kamprad har gjort! Från lilla Småland till hela vida världen.  Det finns så mycket att skriva och lära sig om Ikea.Ikea (namnet är bildat av initialerna för Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd) är ett multinationellt möbelföretag som grundades 1943 av just Ingvar Kamprad. Under verksamhetsåret 2012 omsatte Ikeakoncernen 241 miljarder kronor. 2008 hade koncernen omkring 135 000 anställda i 45 länder. Huvudkontoret för Sverige ligger i Helsingborg, snart flyttar de huvudkontoret till mitt kära Malmö faktiskt.De fem största försäljningsländerna är Tyskland 16 %, USA 11 %, Frankrike 10 %, Storbritannien 7 % och Italien 7 %. Det har under åren blåste om både Ikea-koncernen och Ingvar Kampars som ägare, men jag tycker att vi borde uppskatta en företagsledare som skapat ett imperium och satt det lilla landet lagom på världskartan. Han bygger både Sverige med arbetsmöjligheter för svenskarna och dessutom bygger han svenska varumärket! Fantastiskt och imponerande att ha byggt detta!

På dessa frukosträffar så serveras det så klart svensk frukost (säkert en del produkter från Ikeas eget matsortiment)och dagen till ära så serverades det även Semlor…:)

Eventen är lärorika, inspirerande och jag träffar alltid nya människor att knyta upp till mitt nätverk här i Prag.

Och det är precis som jag skrivit förut ang att gå på events själv, skrämmande i början, men nu vardagsmat och så berikande och trevligt på alla sätt!

Sveriges Ambassadör i Prag Annika med Ikeas Vd Marek på eventet
Sveriges Ambassadör Tjeckien, Annika här med Ikeas Vd Marek på eventet

Liknande artiklar

2229

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar