Midsommar i Prag

Midsommar i Prag

av -
1210
Jag med två av mina svenska vänner Tobias och Pelle från eventet

Midsommar utan hav, båtliv, svenska jordgubbar är absolut inte en riktigt midsommar, men som man säger man tager vad man haver.

Min midsommar firade jag på Svenska Ambassaden här i Prag med somrig potatissallad, alla tänkbara sorters sill, matjesröra i glas, smörgåstårta med lax&räkor och andra godsaker. Så klart bjöds det på en svensk flagga på flaggstånger, midsommar sånger framförda live i deras härliga trädgård och en ordentligt midsommarstång. Ja, det kändes nästan som hemma… Ambassadens bjudningar är alltid trevliga, jag träffar nya och gamla svenska via detta nätverket och tro det eller ej men när man bor så som jag gör nu, så umgås jag mest med andra nationaliteter främst då jag är väldigt intresserad av andra kulturer.

Jag har alltid fascinerats av andra människors seder och vart de kommer ifrån, alltid tyckt om att observera varför de gör på ett visst sätt. Detta har även gjort att jag har haft en väldigt drivkraft att resa mycket ända sedan jag var liten.  Jag kommer mera om många spännande resmål jag utforskat på diverse sätt.

Midsommarfesten avslutades så klart med världens största Jordgubbstårta och jag vet inte det var svensk jordgubbar på den, men jag låtsades det så blev den extra god!

 

Liknande artiklar

2293

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar