Text Mia Litström  Foto Falsterbo Horse Show
Alexander Zetterman vann Longines Grand Prix 2014 och gjorde succé på Falsterbo Horse Show.
Alexander Zetterman vann Longines Grand Prix 2014 och gjorde succé på Falsterbo Horse Show.

Hästar är tilltalande på många sätt och något som bevisar de härliga djurens popularitet är den årligt återkommande Falsterbo Horse Show. Årets upplaga var inget undantag. Arrangemanget bjöd på allt hästsporten kan erbjuda och succén visar sig bli större för varje år som går.

Att hästar är populära är inget man behöver tvivla på. Jordbruksverket visar nämligen att antalet hästar i Sverige har ökat med 480 procent på 33 år, vilket betyder att det idag finns fler hästarna än mjölkkor. Även besökarantalet på årets Falsterbo Horse Show talar för det ökade intresset. Totalt passerade det genom grindarna under andra veckan i juli i år hela 63 244 personer.

Veckan bjöd på något för alla smaker; hoppning, dressyr, mässa med shopping, lek för barnen i family corner, tornerspel och shownummer. Nytt på schemat för i år var körning, som visade sig bli populärt och som av publiken upplevdes som väldigt spännande. Utöver detta fanns aktiviteter för andra fyrbentingar som hund- och kaninhoppning. Hästarna var 822 till antalet och kom från 19 deltagande nationer, vilket gör detta till ett fantastiskt stort event som är oerhört viktigt för hästsverige. Antalet kaniner som tävlade var förvånansvärt stort – 150 stycken.

En klass som satte hästsverige på kartan ännu mer än tidigare var Longines Falsterbo Grand Prix. Ett internationellt startfält med 44 startande ekipage där sju av dem var svenska. Efter en mycket nervkittlande start där Alexander Zetterman gick ut tidigt i startfältet och red snyggt och felfritt och lyckades på omhoppningen kamma hem segern. Hela Falsterbo fullständigt vibrerade av jubel och lycka.

”Detta är precis som en saga som jag kunde skrivit själv, lyckan är enorm!”

Det var en stor sensation för hästsverige att Alexander Zetterman på sin fina Cafino vann den stora tävlingen. Och kanske extra roligt för alla som följt SVT´s dokumentär Ryttareliten, där man kunnat följa familjen Zetterman och deras med- och motgångar. Den fantastiska framgången i Falsterbo med vinst gör att han nu äntligen ingår och tävlar i den Svenska VM-truppen.

Alexander var lyrisk efter tävlingen som förutom äran gav honom välbehövliga vinstpengar och en fin Longines klocka. Han berättade att han är mycket glad över den eftersom han aldrig tidigare unnat sig en riktig klocka. Hästen Cafino och Alexander har haft en tuff resa tillsammans. Nu tycker han dock att det känns som att allt har fallit på plats och det var en fantastisk känsla att få vinna på Falsterbo.

- Jag är mycket självkritisk men nu vet jag att jag kan vinna en 5-stjärnig Grand Prix! Och han avslutar med:

-Detta är precis som en saga som jag kunde ha skrivit själv. Lyckan är enorm!

Redaktion
I Magasinet KVINNA hittar du alltid flera inspirerande kvinnor som delar med sig av sin historia och sina favorittips. Kvinnor som vågat, satsat och lyckats. Magasinet KVINNA är också en härlig mix av skönhet, mode och livsstil. Vi erbjuder en till bredden fylld tidning med välskrivna och läsvärda artiklar, reportage och spännande fotojobb med allt från de senaste makeup- och modetrenderna till historierna om de ledande modehusen och starka profilerna. Vi bjuder även på en mix av lyxiga smycken och klockor. Magasinet Kvinna Grundad år 2008

Liknande artiklar

2293

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar