Allt måste inte löna sig!

Allt måste inte löna sig!

av -
978
Delfina Foundation-Family Lunch

Delfina är 88 år gammal och hänger med unga, kreativa, internationella tjejer och killar hela dagarna! I 40 år har hon jobbat med att hjälpa konstnärer. Hennes ”Delfina Foundation” finns  idag i ett stort hus med galleri på bottenvåningen och stort kök med matsal på mittenvåningen och på övervåningen bor de konstnärer som hon stödjer,  som på ett sorts konsthotell.

Jag hade äran att bli inbjuden till en ” Familjelunch”  förra veckan av Miranda som jobbar där och för övrigt är fru till Shezad Dawood, konstnären som jag berättade om i förra inlägget.

Det var fördrink och välkomsttal och sen satte vi oss i  matsalen. Det hela påminde mig om Sverige med  ljus inredning, vitt trägolv, rosa tulpaner och färgglada stolar. En vacker indisk konstnärinna hade lagat en jävla massa  mat. Vi var typ 30 pers som festade loss på  ris, kycklingcurry, grönsaksröror och kikärtor. Alla var glada och avslappnade.

En av direktörerna på Delfina Foundation reste sig upp och tyckte att vi skulle gå runt bordet och introducera oss. Konstnärerna fick även till uppgift att säga några ord om ” DESIRE” / LUST. Det var en seriöst imponerande samling människor med kuratorer, gallerister, kritiker, forskare och annat löst folk.

 En konstnär berättade om förberedelserna inför en show som ska handla om mat och konst där man ska ”skinka in ” en naken person i riktig Parma skinka.  Besökarna ska sen bjudas på skinkan som man får ta själv från den nakna kroppen …. ”Köttets lust” i dubbel bemärkelse…

Vi närmade oss mig och jag började sakta bli varse om att  jag inte kommer undan. Jag har precis lärt känna Miranda men hon vet inte riktigt vem jag är och vad jag gör, bara att jag är en väldigt entusiastisk konstfrämjare.

 Det blev min tur :  ” Well here we have Martina and I dont really know anything about her !” Vi skrattade lite nervöst, och sen tog jag stafettpinnen och spann vidare på att jag just satt och undrade hur han skulle komma undan med sin totala okunskap när det gällde mitt ”varumärke”.

Jag nämnde att jag var Svenska och jobbar med olika konstprojekt och tänkte att de skulle räcka, men då fortsätter killen: ” Why dont you tell us something about your desires Martina”

Lite så där spontant på en höft!

Jag hade precis läst en artikel i Financial Times som hade inspirerat mig så till den milda grad att jag hade läst den 7 gånger och köpt boken! I stora drag handlar den om att man ska bry sig om Konst VÄRLDEN mer än Konst MARKNADEN. Detta är ett ämne som berör mig och som jag tycker tål att upprepas.

” My desire is to talk more about how Art can make a difference and less about what impact the Market has on Art” .

Till min stora förvåning fick jag applåder och heja rop! Det kändes som att jag hade hittat hem!  Här satt folk som tänker lite som jag.

Eller är det bara en ny trend? Kanske, men det känns som att vi har tröttnat på att allt hela tiden ska handla om pengar.  Det är viktigt att tänka på varför man ursprungligen gör saker. Det är viktigt att komma ihåg Individen,  förbättringen, modet, kraften, gemenskapen och inspirationen. Vad är kärnan?

 Det ska inte bara löna sig!! Det ska kännas värdigt och meningsfullt.

Precis som Delfina.

Liknande artiklar

2334

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar