Vad är framgång?

Vad är framgång?

av -
1116
En vanlig dag i början av september, barnen står i vattenbrynet en stund före middagen...

Att nå sina mål och bli lycklig på kuppen kan man läsa mycket om. Självförverkligande är något vi ska sträva efter – man vad betyder det att förverkliga sig själv? Jag vet personer som skäms lite för att de inte har individuella mål eller drivs av särskilda mål att förverkliga. De trivs bäst med andra, med att vara med sin familj, i ett socialt sammanhang, med vänner eller hemma med sina barn. Och är det något som är mest pinsamt just nu, är det för dem att vilja vara med sina barn – inte för att baka cupcakes, sätta surdegar, måla konstnärliga schabloner på barnrumsväggen eller knyppla sockor till hela familjen TILLSAMMANS MED BARNEN.

Nej, de som jag pratat med trivs bäst av samvaron, det där enkla som bara händer när man är tillsammans och det är oerhört oviktigt om man äter varm korv med bröd – allt direkt från mataffären, och utan sting som ”baka ditt eget varm korv bröd och grilla över öppen eld på den vintriga familjeutflykten och servera med hemmagjorda biffar med kryddor för en ny smakupplevelse”. Chips till fredagsmyset. Disneydags på Bolibompa och O’boy till lördagsfrukosten. Läsa tillsammans, hänga i skogen, bara vara ihop.

När alla dagar är sig ganska lika, och både barnen och en själv älskar det.

I vår familj är nästan ingen dag sig lik till logistik, familjemedlemmar närvarande, om det är en ledig tisdag eller om de vuxna jobbar 200% var för sig på olika projekt… Men kärnan, det som är sig likt hos oss, är att vi verkligen tycker om att vara tillsammans. Våra barn har hängt med på många resor, tycker inte det är konstigt att vi jobbar färdigt en bok i förlaget en lördagkväll utan har istället intresserat sig för vad vi gör och ställer gärna frågor och tittar på när maken gör nya husritningar t.e.x.

Tänkvärda ord!
Tänkvärda ord!

För mig finns många drömmar, tankar och mål jag gärna uppnår själv och med familjen – men även de mål jag vill eller måste nå på egen hand är för dem, för oss , för att vi tror att det tar oss närmare den idé om hur vi mår bäst tillsammans.

Och eftersom förskolan är stängd, har jag hjälp med att ställa i ordning nya arbetsplatsen idag :-)

Vince

Sedan laddar vi för ”fredagsdiso”, en rutin 4-åringen infört hos oss – och när en är som segast efter en arbetsvecka får upp och dansa, inga ursäkter här inte, så laddas jag med lite ny härlig helg-energi istället för att hänga i soffan med fredagschipsen…

Hur ser ditt ”fredagsdiso” ut?

kram Lina

Lina de Gysser
Retoriker, doktorand i retorik vid Uppsala universitet, utbildad journalist och förläggare på det egna förlaget Leander Publishing. Ö-bo på Gotland sedan 2010 med familj & hus vid östkustens strand. Skriver i en ständig pendlingsrörelse mellan ö och fastlandet gärna tankar om retorik, kommunikation, inspiration, entreprenörskap, litteratur och design.

Liknande artiklar

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar