Såg nyss Skavlan som för övrigt är ett av mina absoluta favoritprogram, i det här avsnittet så var Gunhild Stordalen, gift med hotellmagnaten Petter Stordalen med och visar upp sig efter en behandling där hon tappat allt hår i programmet. Gunhild insjuknade för ca ett halv år sedan i en dödlig sjukdom. Älskar hennes mod att visa upp sig i TV och utan sitt vackra blonda hårsvall. Hon vågade att ta steget, många inte gör att inte bära peruk och hon gör det offentligt i TV, detta banar verkligen vägen för många att är i samma situation. Courage!

Fredrik Skavlan (som är program ledare)  har en förmåga att få sina gäster att få sig så bekväma att de t o m le till lite även om de berättar sin sorgliga historia. Skvala är en fantastiskt TV-personlighet och hade jag fått välja en person att ta en kaffe med så står han överst på listan. Han har en obeskrivlig charm och intligenssom strålar igenom TV-skärmen i sin rappa och genomtänka kommentarer och frågor.

Hennes svar var: ”Han har varit helt fantastiskt, mitt stora stöd och Petter sade hela tiden VI har blivit sjuka, han flyttade med mig och delegerade sitt arbete under min behandlingtid (som var i Amsterdam ca 5 månader).”

I avsnittet så får Gunhild frågan om hur Petter tagit detta beskedet och hur han har varit med under tiden på månaderna av behandlingen? Hennes svar var: ”Han har varit helt fantastiskt, mitt stora stöd och att Petter sade hela tiden VI har blivit blivit sjuka, han flyttade med mig och delegerade sitt arbete under min behandlingtid (som var i Amsterdam ca 5 månader).” Han är bland annat ägare till  hotelkedjan Chioce hotels och har 2 500 anställda under sig. Jag blev rörd av hans tillgivenhet, lojalitet och stöd mot sin fina fru. Det kallas Kärlek.

Jag är en romantiker och älskar kärlek i alla dess former, en sång, en lovefilm, en kärlekslapp, en bredd macka med ett hjärta gjort av marmeladen på osten,  att göra en kopp thé till sin käresta eller vän, ja det finns så många sätt att visa kärlek på både till vänner och sin käresta. Men att stå vid sidan av den som blivit sjuk, då prövas lojaliteten i förhållande och det är säker inte alltid att vara på den sidan Petter står på, men han gör det som behövs, för att DE skall bli friska…

Det finns många som skulle stoppa huvudet i sanden, välja en lättare utväg och inte orka finnas när de behövs som mest. I ett förhållande prövas ju ofta i motgång, när det blåser som mest det är då man bör finnas och visa sig lojalitet. Härligt att se Gunhilds lycka att vara tillbaka i ett försök till ett normalt liv, så normalt det går efter en sådan sjukdom och underbart att höra att Kärleken är störst av allt, jag tror att det är en stor bidragande orsak till att Gunhild är på benen igen så snabbt!

Så ta hand om dina nära och kära och älska dem som mest när de blåser, ett stöd, ett ord, en handling, en tanke kan vara större botmedel än en riktigt kemisk medicin.

 

Parets Stordalen kärlek värmer och visar vad lojalitet innebär
Parets Stordalens kärlek värmer och visar vad lojalitet innebär.
Natalia Folbrycht
Svensk-polska, bosatt i underbara Prag. Jag drivs av utmaningar & galna upptåg. Händer det inget, så ser jag till att det gör det! Före detta Elitfotbollspelare som alltid haft ett intresse för att göra affärer & upptäcka världen!

Liknande artiklar

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar