När hjälp blir en flykt

När hjälp blir en flykt

av -
1666

Med kärlek till mig själv så sker även kärlek till min egen kropp. Då, helt naturligt, tar jag hand om min kropp, respekterar min kropp och lyssnar till min kropp. Jag stoppar inte i mig sådant som min kropp inte vill ha, jag känner om min kropp vill röra på sig, dansa, hoppa, springa eller bara vila. Jag inser att mina tankar oftast inte är sanna och att mitt ego kämpar över att ha kontrollen. Att prata om detta kanske är ganska enkelt, att forma orden och meningarna genom mina tankar, men att verkligen känna denna sanning, för mig, är något helt annat. Att kunna förmedla, dela med mig av min sanning och min upplevelse i min kropp är så mycket svårare, och det enda jag kan göra är att vara, känna och lyssna. Därför har jag förr valt för mig enklare utvägar; genom att fokusera på någon annan, försöka hjälpa och känna in någon annan. En enkel utväg för att slippa känna och vara med mig själv. Och i detta fokuserande på att hjälpa andra, tappar jag mig själv, går in i dömande kring andra och inser att det är ju egentligen mig själv som jag dömer. Mina relationer blir som min spegel av mig själv. 

Efter år av destruktivitet mot mig själv, med mig själv och min kropp. Dömandes, missnöjd och sökandes efter enkla utvägar genom att fokusera utåt, mot andra så har jag äntligen efter många års inre resande och nyfikenhet brutit uråldriga invanda mönster. Jag helt enkelt tappade lusten och suget att fortsätta göra illa mig själv. 

Närhet och healing
 
Senaste hemmagjorda vaniljgranola favvon!

Vegetariska vårrullar in the making
  
Blev fantastiskt gott med lite mangodipp och sesamdipp till!

  

snart kommer mer badmode från KappAhl! Detta plåtades i Palma i november:)
 

  

Jessica Gambhira Bergström
Född i Sandviken, cyklade överallt, cyklar fortfarande! Flyttade till London efter destruktiva tonår och bandymålvaktskarriär. Stannade 12 år i Englands huvudstad och utbildade mig inom personlig träning, inredning och arkitektur, scenografi och till bildterapeut. Vann det prestigefyllda The Linbury Prize och ett kontrakt med The Royal Court Theatre och The National Theatre. Arbetade som bildterapeut inom rättpsykiatrin. Vinner tävlingen She's Got The Look och får kontrakt med KappAhl och Mikas. Öppnar cafe på Riddargatan nu i april 2015 med fokus på ekologiska råvaror. Slutar aldrig måla och ställer ut!

Liknande artiklar

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar