Mitt Smultronställe – från Dröm till Verklighet på 15 år!

Mitt Smultronställe – från Dröm till Verklighet på 15 år!

av -
876
Mitt lilla Drömhus!

Finns det något jag verkligen inte tål här i livet så är det när folk säger åt mig vad jag kan och inte kan göra/klara. Extra irriterande är det när skeptikerna är de personer som står mig närmst här i livet och som i mitt tycke är de som borde stötta mest.

Så i våras fick jag nöjet att motbevisa dem alla! Huset jag drömt om sedan 15 års ålder och som jag planerat, projekterat och byggt enbart med egna medel stod äntligen färdigt… Vilken känsla!

Allt började med att jag, liksom många andra, tillbringade mina barndomssommarar hos släktingar i en liten idyll vid den skånska västkusten.  Jag bodde där delsvis ett par år också under min uppväxt. Idyllen jag hamnat i heter Torekov och är en gammal fiskeby som idag fungerar som en tillflyktsort för välbärgade svenskar.  Vid 15 års ålder kom jag till insikt i att jag och mitt egna hårda slit skulle vara den enda vägen till framtida boende här, mitt egna lilla smultronställe Till skillnad från många andra i min omgivning fanns nämligen ingen ”trustfund” eller framtida arv som skulle hjälpa mig nå min dröm. Om jag ville nå mitt mål var jag tvungen att kämpa för det på egen hand.

Sparandet började innan de flesta andra ens hade haft sitt första sommarjobb. Vid 26 års ålder lyckades jag köpa loss en tomt och ytterligare fem år senare (dvs. i år) stod drömmen klar. Jag planerade detta sedan jag var 15 år och nästa exakt så ser huset ut  som står klart idag, hade jag bilden på min näthinna under alla år och bara följde min plan och min vision. Jag visualiserade hur god min min smoothie skulle vara när jag satt i min trädgården en sommarmorgon när jag vaknar…

Då målet var att huset skulle stå klart när jag fyllt 30 missade jag målet med ett år, men jag är ändå väldigt stolt över vad jag åstadkommit! Nu har jag äntligen min egna trygga borg.

Känslan av att klara saker andra säger är omöjligt – det är vad som driver mig.

Från grunden såg det ut så här
Från grunden såg det ut så här
Nu ser man ju att det faktiskt skall bli ett hus
Nu ser man ju att det faktiskt skall bli ett hus
Här var jag uppe och kollade till bygget för att se att allt går som det ska
Här var jag uppe och kollade till bygget för att se att allt går som det ska
Natalia Folbrycht
Svensk-polska, bosatt i underbara Prag. Jag drivs av utmaningar & galna upptåg. Händer det inget, så ser jag till att det gör det! Före detta Elitfotbollspelare som alltid haft ett intresse för att göra affärer & upptäcka världen!

Liknande artiklar

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar