Mitt Skåne & Mitt Torekov

Mitt Skåne & Mitt Torekov

av -
76
Älskar alla fina gränder i Mitt Torekov

Jag har nu varit i Sverige en vecka. Körde hem via Berlin(hann med ett stopp vid Berlin muren också) och det viktigaste är bra musik eller ljudbok och sedan är det bara att underhålla sig själv. Självklart är hög fart på bilen, på Autobahn :)

Jag tog färjan från Sassnitz till Trelleborg och vips så var jag i Skåne! Första stoppet var i Ystad för att träffa min två små hjärtan och skjutsa dem till skolan på cykeln. De är mina ögonstenar och jag spenderar alltid minst en dag med dem när jag är hemma i Sverige. Sedan tog jag mig en löptur i underbara miljön i Sandskogen, en löpslinga i Ystad där jag är uppväxt som har magiskt natur och benen springer av sig själv liksom när man är där.

Startade dagen med en löptur i Ystads Sandskog
Startade dagen med en löptur i Ystads Sandskog
Rolling to the school &Kindergareten...<3
Rolling to the school &Kindergareten…<3

Sedan var det dags att ta sig vidare till Torekov min favoritplats för att fixa i huset, klippa gräs, möblera och göra allting som behövs ögas i ett hus. Jag hyr nämligen ut det på sommaren. Det var otroligt mycket jobb och fick hjälp av min familj som jag är så tacksam över det ställde upp. Camilla min lillebrors supergulliga flickvän åkte också på det allt från rensa ogräs till att inventera vad jag har i huset… :)

Gräsklippning, hur kul som helst!
Gräsklippning, hur kul som helst! Livet på landet…

Jag hittade också en ny hobby att klippa gräset, det är som att tvätta bilen, typ terapi. Magiskt underbart att få möjligheten att vara där och fixa fint. Sedan har jag underbara grannar som ställer upp med alla verktyg jag inte har eller lånar ut sin supersnabba gräsklippare när min handjagare blev för tröttsam.

Att äga ett hus, herregud vilket jobb det är med att fixa allting…Phu…

En av de vackra vyerna i Torekov
En av de vackra vyerna i Torekov

Torekov, varför älskar jag och många andra Torekov? Det lugnet jag får när jag kommer dit är obeskrivligt, jag kan varenda smågränd med det fina ”dockhusen” där och jag har varit där varje sommar, dessutom gått i skolan där. Det är både nostalgi och harmoni jag finner där. När jag vaknade i huset och solen skiner genom alla håll och kanter i huset och jag öppnar balkongdörren så är det så lugnt och skönt, det är kvalitetstid helt enkelt. Jag funderar hur det skulle vara att bo så året om, skulle man sakna pulsen från storstaden eller skulle man helt enkelt bara hitta sin balans i lugnet där. Tåls att tänka på…Livet på landet är också en livstil…

Nu är jag tillbaka i Prag igen och ny vecka, älskar måndag! :)

Natalia Folbrycht
Svensk-polska, bosatt i underbara Prag. Jag drivs av utmaningar & galna upptåg. Händer det inget, så ser jag till att det gör det! Före detta Elitfotbollspelare som alltid haft ett intresse för att göra affärer & upptäcka världen!

Liknande artiklar

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar