Mitt brott : Sär Skriv Ning

Mitt brott : Sär Skriv Ning

av -
838
Tinnie och"Book of Spells" eller "Stavningsboken" som jag borde läsa...

Apropå kommunikation…..

Dom som känner mig väl vet att jag är en jävel på att prata.  Ibland måste jag liksom säga till mig själv.   Detta har gjort att jag blir otroligt irriterad när jag inte kan prata, till exempel i ett land där jag inte kan språket. Alltså lär jag mig språket och med denna metod har jag lärt mig sex språk:  Svenska, Ungerska, Serbiska, Italienska, Franska och Engelska.

Tyvärr är jag mer intresserad av att prata flytande än att skriva rätt.  Jag kan ärligt erkänna att min stavning i samtliga språk inte är på topp. Jag har funderat på om jag kanske har lite dyslexi. Eller så kanske jag vill skylla på det.

Ringde min älskade bästis Fina igår. Hon är den roligaste,  smartaste lojalaste och vackraste vännen ever. Vi har känt varandra sen första året på gymnasiet och har älskat varandra sen dess. Hon får mig att kissa på mig av skratt.  Det är stort. Humor för mig är svinviktigt. Hon är som sagt också smart och har jobbat som redaktör en gång i tiden.  Jag ville ha lite konstruktiv kritik om min blogg.

Jag läser ganska mycket svensk text ( magasin, tidningar, bloggar etc)  och jag har märkt en egendomlig företeelse där man hatar folk som särskriver ord som inte ska vara särskrivna. Första gången jag läste en ilsken kommentar blev jag lite förvånad. Man har ju hört om hat mot mammor som inte ammar eller pappor som inte ställer upp eller män som trakasserar unga flickor men grammatik,  det var någonting nytt!  Samtidigt har jag förstått att jag kanske också var skyldig till detta brott. Men jag var inte säker.

Men igår bekräftade Fina att jag faktiskt var skyldig till detta brott! Underbara Fina vad skulle jag göra utan dig? Hon skrämde livet ur mig när hon berättade hur hemskt det faktiskt anses vara att särskriva. Jag är typ lite rädd att åka till Stockholm nästa år.  Hon sa också att det vore ju synd om folk irriterade sig på mina särskrivningar så till den milda grad att dom la ner att läsa bloggen!!

Alltså ville jag bara be om ursäkt för alla mina särskrivningar och övriga grammatiska fel och hoppas att ni som läser mina inlägg om konst har lite tålamod och förståelse .  Jag gör allt för att bli bättre. Tack.

ÄlskardigFina!

 

 

Martina Domonkos-Klemmer
När man har bott i många länder och lärt sig lika många språk, när man har kompisar utspridda över världen, mamma och pappa i Småland, en bror i Stockholm och en syrra i Paris , då kan livet lätt bli lite splittrat . Konsten blev min Kompis och min räddning i detta kaos. Jag använder den som Karlssons Klister för att få ihop alla bitarna. Det kanske blir mitt livs mästerverk ? Skriver från Londons Notting Hill där jag bor med min Yves och våra 3 barn.

Liknande artiklar

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar