Hej från ön!

Hej från ön!

av -
795
Höstsol!

Hej!

Lina heter jag, jättekul att få pröva vingarna här!

Har inte bloggat tidigare, och tekniknivån blir väl tydlig när min skrivmaskin till dator helt klart var för skruttig för att posta blogginlägg från!.. Tack och lov för smartphones :-)

 

Funderande, skrivande, förvirrad, lycklig, nygift, surrig, kär 3-barnsmamma, fru, förläggare & retoriker!
Funderande, skrivande, förvirrad, lycklig, nygift, surrig, kär 3-barnsmamma, fru, förläggare & retoriker!

Här på Gotland har jag så funnit en plats, och efter fem år på ön finns det fortfarande många utmaningar kvar!

En sådan utmaning var att starta ett bokförlag. Det  började som ett litet, litet frö, en tanke – om jag skulle börja om med något helt nytt, vad skulle det vara?

inbiten läsare som jag alltid varit (minns med saknad tiden när det gick att plöja 10 böcker i veckan!) och som retoriker ständigt fascinerad över vad ORD gör med oss, hur vi påverkas och påverkar, så var plötsligt steget till bokförlag inte långt!.. Började lite smått med skrivarkurser 2012, för att ge ut första romanen 2013, och nu, nu rullar det på! Efter första boksläppet var jag lite orolig, tänk om jag inte skulle hitta fler, lika fantastiskt roliga bokprojekt?

Den oron var obefogad, för genom den första boken och i arbetet med vår förste författare, uppstod också många möten men andra, som har ett manus där i byrålådan men ännu inte släppt ut det för omvärlden att läsa. Av alla manus jag läst sedan dess, är det få som jag kan anta för publicering, men jag är oerhört tacksam för att få ta del av så många olika historier; personliga, påhittade, verkliga, spännande, roliga, igenkännande…

 

Mitt lilla  bokförlag!
Mitt lilla bokförlag!

 

På östra sidan av ön, i Ljugarn har vi så funnit en plats för oss <3

För familjen, för kärlek, för inspiration, för kreativitet!

 

Vår udde i Ljugarn från ovan
Vår udde i Ljugarn från ovan

 

Tillsammans med Janne, min underbare man, känns allting möjligt – och kanske just det, att hitta en miljö, ett sammanhang, relationer samarbeten där du känner dig inspirerad, att du har något att bidra med, att hitta de kreativa nycklarna i dig själv – det är något jag gärna funderar, grubblar och skriver om här!

Passion & gläjde!
Passion & glädje!

Kanske vill du hänga med mig en stund på den här resan? Och dela tankar med mig om vad, hur, när, varför? kreativa sammanhang uppstår, när du mår som bäst och känner att du kommer till ditt bästa. Men också när det inte synkar helt, när livet förändras (eller inte alls), när inget särskilt finns att peka på men tillvaron ändå skaver lite.

Om längtan, om utrymme för sig själv och andra att få VARA. Sitt allra bästa.

Kram! Lina

Liknande artiklar

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar