En dag på Östersjön

En dag på Östersjön

av -
729

Sol på Östersjön

…blev det hela söndagen!

Vi är en brokig stor stjärnfamilj, där alla barn är ”bonusbarn”, oavsett vem man råkar vara genetiskt släkt med – 4 stycken är de iaf: 4, 8, 9 & 14 år. Några har sin andra förälder på ”fastlandet” och det betyder några extra resor för mig. Igår åkte jag & 4-årige Vince med vändande båt, dvs vi klev på i Visby 8.05 och av i Nynäshamn 11.20 – mötte 9-åriga Ylva och gick ombord igen på samma båt tillbaka. Kl 15 var vi så tillbaka :-)

Det kan vara en riktigt skön resa, internet/telefonuppkoppling finns ej på sjön på gott och ont..! Ensam blir det en stund att jobba och vila, med 4-åring blir det en lite annorlunda tur mellan lekrum, restaurang och filmhörna…

På väg hem tvärs över ön pausade vi i Etelhem, en fin liten socken med bl a krukmakeri och fin kyrka mitt i socknen. Efter att ha suttit still (nåja) på båten hela dagen tog vi lite skutt bland löven och vissa fyndade ekollon, någon slags magiska stenar :-)

 

image image

 

Sedan var det dags att ta sats inför veckan, den blir ovanligt späckad med massa jobb, men så roligt jobb! Bl a med två nya böcker som snart ska till tryck! Berättar mer om dem snart..!

Lina de Gysser
Retoriker, doktorand i retorik vid Uppsala universitet, utbildad journalist och förläggare på det egna förlaget Leander Publishing. Ö-bo på Gotland sedan 2010 med familj & hus vid östkustens strand. Skriver i en ständig pendlingsrörelse mellan ö och fastlandet gärna tankar om retorik, kommunikation, inspiration, entreprenörskap, litteratur och design.

Liknande artiklar

annons:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar